Bondscoach Dick Advocaat wijzigt zijn elftal voor het duel met Roemenië op enkele plaatsen ten opzichte van het duel met Schotland. Zo heeft hij in de verdediging plek voor twee Ajacieden.

Matthijs de Ligt vervangt de zieke Karim Rekik en Joël Veltman neemt de plek in van Timothy Fosu-Mensah. Advocaat wilde eigenlijk Jeroen Zoet een basisplaats geven, maar dat feest gaat niet door: “Onze vriend Zoet is een beetje geblesseerd, daarom keept Jasper Cillessen weer”, verklaarde Advocaat even later.

Hij houdt rekening met de wedstrijden die aankomend weekend weer in de verschillende competities gespeeld worden: “De jongens moeten allemaal weer spelen komend weekeinde, we willen geen risico’s nemen. Datzelfde geldt voor Fosu-Mensah. Ik wil wel graag winnen, dus ik begin zoveel mogelijk met de formatie waarvan ik zeg: die gaan dat doen.” De verwachting is dat Steven Berghuis ook in de basis zal starten, voor wie hij komt is nog niet helemaal duidelijk, Promes of Babel. Pröpper keert vermoedelijk terug in de basis ten koste van Wijnaldum.

De vermoedelijke opstelling voor Roemenië – Nederland:
Cillessen; Veltman, Van Dijk, De Ligt en Aké; Blind, Strootman en Pröpper; Berghuis, Babel en Depay.