Vlag van Nederland

De OranjeLeeuwinnen zijn vrijdag goed begonnen aan de play-offs om een WK-ticket. in een uitverkocht Rat Verlegh Stadion werd het 2-0 door doelpunten van Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman begon goed en zette hoog druk. Daar leek Denemarken in de eerste tien minuten niet tegen bestand. De eerste kans was dan ook voor Oranje: Sherida Spitse schoot naast.

Jackie Groenen was niet veel later dicht bij de 1-0. De poging van de middenveldster spatte uiteen op de lat. Tien minuten later kwam Oranje alsnog op voorsprong. Beerensteyn, die Vivianne Miedema verving, kopte raak uit een voorzet van Van de Sanden.

Diezelfde Van de Sanden zorgde vlak voor rust voor de tweede Oranje-treffer. De aanvalster kopte fraai raak uit een voorzet van Kika van Es. Met die 2-0 voorsprong gingen de Leeuwinnen aan de thee.

Vijf minuten in de tweede helft kreeg Oranje een grote kans op de 3-0. Beerensteyn schoot echter naast. Ook Denemarken werd gevaarlijk. Na een uur spelen dook Pernille Harder op voor het doel van Loes Geurts. De keepster pakte de bal echter voordat de sterspeelster van Denemarken er een voet tegenaan kon krijgen.

Tien minuten voor tijd leek het alsnog 3-0 te worden. De ingevallen Miedema werd de diepte ingestuurd, maar haar lob over keepster Line Johansen belandde op de lat. Ook Denemarken was nog dichtbij een treffer. Een pegel van Katrine Veje spatte uiteen op het aluminium.

Daardoor eindigde het duel in 2-0 en zet Oranje een goede eerste stap richting de finale van de play-offs om een WK-ticket. Aanstaande dinsdag, op 9 oktober, staat de return in Denemarken op het programma.

Lees meer over: ,