Vlag van Nederland

Voorbeschouwing van het EK 2020 in Europa

EK 2020 Door op 6 december 2018 om 14:34 uur

© Pro Shots

Na het WK van 2018, gehouden in Rusland, staat het EK van 2020 in de wachtrij. Het EK van 2020 belooft een speciaal EK te worden, het toernooi wordt namelijk in wel 12 landen gehouden. Dit alles ter ere van het 60-jarig bestaan van de organisatie UEFA. De druk op de schouders van het Nederlands elftal is groter dan ooit. Het vorige WK waren we niet aanwezig, wat voor veel Nederlanders enorm pijnlijk was. Daarnaast zullen er 4 wedstrijden in Amsterdam worden gespeeld.

Waarom in 12 landen?

Zoals al eerder benoemd zal het aankomende EK in 12 landen gehouden worden. Dit is erg opvallend, voornamelijk omdat de UEFA hier vroeger erg op tegen was. Volgens de UEFA moest het EK zich in één land afspelen en anders in twee landen die een grens delen. Het EK in 2020 is dus compleet anders.
De voordelen van dit idee zijn dat de 12 landen de kosten (en opbrengsten) van het organiseren van het toernooi kunnen delen. De kosten voor het organiseren van een EK of WK zijn vaak enorm groot, zo waren de kosten voor Rusland voor het WK van 2018 geschat op 9 miljard euro. Critici geloven dat deze maatregel is getroffen door de UEFA om zo te voorkomen dat minder landen het toernooi willen organiseren door het enorme budget wat nodig is.


Meer over

Kwalificaties EK 2020

Er is niets leuker dan je eigen elftal live te kunnen bekijken in eigen land, daarom is het voor Nederland enorm belangrijk om zich te kwalificeren voor het toernooi. In het aankomende EK is er ruimte voor 24 landen om zich te gaan bewijzen. De gastlanden zijn hierbij niet verzekerd van een plaats in het klassement.
De kwalificatie zal als volgt verlopen: twintig landen die zich als nummer 1 of 2 plaatsen in de kwalificatiegroepen zullen rechtstreeks geplaatst worden voor het EK in 2020. De overige 4 plaatsen zullen gegeven worden aan de winnaars van de 4 poules van de Nations League.

De kansen van het Nederlands elftal

Het huidige spel van het Nederlands elftal wekt veel optimisme op bij de Nederlandse bevolking. Nederland wint weer van grote concurrenten zoals Frankrijk en Duitsland. Nederland is dan ook de grote winnaar van League A Group 1 van de Nations League. Deze uitslagen bieden natuurlijk perspectief voor het EK van 2020. Ook de spelers van het Nederlands elftal geven aan dat het kwalificeren voor dit EK het doel is. Mocht Nederland zich kunnen kwalificeren dan zal ons land mogelijk bij veel voetbalpoules weer meedoen, volgens de website Weddenopsport.eu zullen veel Nederlands dan ook weer durven te wedden op ons eigen elftal, dit gebeurt zowel massaal in deze voetbalpoules, als op goksites op het internet.