Vlag van Nederland

De Oranje Leeuwinnen staan in de halve finale van het WK in Frankrijk! Zaterdag werd Italië met 2-0 verslagen door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Door de zege is Oranje ook verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

Oranje begon goed aan het duel. Lieke Martens ging haar directe tegenstander goed voorbij, maar de voorzet die volgde was te hard voor de andere aanvalsters. De Leeuwinnen speelden goed , al ontbrak het aan de laatste pass, waardoor de goal niet gevonden werd.

Net zoals tegen Japan hadden de Leeuwinnen ook in deze wedstrijd soms het geluk aan hun zijde. Zo kreeg Valentina Bergamaschi een grote kans, maar raakte zij de bal niet goed. Daardoor kon Sari van Veenendaal de bal pakken. Niet veel later was er opnieuw een mogelijkheid voor Le Azzurre: buitenspel.

Nadat er een drinkpauze volgde, kregen beide ploegen nog kansjes op de openingsgoal. Valentina Giacinti schoot de bal naast, terwijl een vrije trap van Sherida Spitse te zacht was. Daardoor stond bij rust nog altijd 0-0.

In de tweede ging Oranje op jacht naar de 1-0. De ploeg van bondscoach Wiegman was de bovenliggende partij en creëerde kans op kans. Een doelpunt viel er echter niet, al waren Jackie Groenen en Vivianne Miedema dichtbij.

Met invalster Lineth Beerensteyn waren de Leeuwinnen steeds dichterbij de 1-0. Zo trof Daniëlle van de Donk de lat. Uiteindelijk was het na 71 minuten spelen wel raak. Uit een vrije trap van Spitse kopte Miedema fraai raak en zo zorgde de spits voor uitzinnige vreugde bij Oranje.

Onder toeziend oog van 22.600 fans in het Stade du Hainaut maakte Stefanie van der Gragt tien minuten later de 2-0. Uit een corner kopte de verdedigster hard binnen. Daardoor was de zege definitief binnen voor de Leeuwinnen.

De OranjeLeeuwinnen plaatsen zich met de overwinning voor de halve finale van het WK in Frankrijk en treft daarin de winnaar van het duel tussen Zweden en Duitsland. Daarnaast is de ploeg zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Lees meer over: