Het Nederlands elftal speelt vanavond in Cardiff tegen Wales. Louis van Gaal wilde gisteren nog niet veel prijs geven over de opstelling van Nederland tegen Wales. Wie zouden er in de basis staan bij Oranje vanavond?

De enige zekerheid vooraf was dat Stefan de Vrij de plek van de vertrokken Virgil van Dijk over zou nemen. Van Gaal zei gisteren tijdens de persconferentie namelijk dat De Vrij de aanvoerdersband zal dragen. Daarnaast heeft zijn ook de rest van het team gewijzigd ten opzichte van de opstelling tegen België van afgelopen vrijdag.

In de goal staat vanavond zoals verwacht Mark Flekken, die tegen België nog moest toezien hoe Jasper Cillessen in de basis stond. Voor de doelman staan naast Stefan de Vrij ook Matthijs de Ligt en Jordy Teze.

Op de flanken op het middenveld stonden tegen België Dumfries en Blind. Tegen Wales zien we Malacia in plaats van Blind en mag Hateboer de rechterkant bestrijken. Centraal op het middenveld hebben Koopmeiners en debutant Jerdy Schouten de kans om zich te laten zien.

Voorin stond tegen België het duo Memphis Depay en Steven Bergwijn, zij zitten vanavond allebei op de bank. Oranje speelt nu met één diepe spits, Wout Weghorst, en achter hem Cody Gakpo en Noa Lang.

De opstelling van Nederland tegen Wales:

Flekken; Teze, De Vrij(c) en De Ligt; Hateboer, Koopmeiners, Schouten en Malacia; Lang, Gakpo en Weghorst.