ESPN zet vraagtekens bij afwezigheid van Babadi bij Jong Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 mrt. 2024, 12:08
16 mrt. 2024, 12:11
© IMAGO

Marciano Vink zet vraagtekens bij de afwezigheid van Isaac Babadi bij Jong Oranje. De middenvelder van PSV maakt geen deel uit van de selectie van bondscoach Michael Reiziger en is nu onderdeel van de spelersgroep van Oranje Onder 19. De analist van ESPN vindt het vooral vreemd omdat er in zijn optiek een echte nummer tien ontbreekt bij Jong Oranje voor de interlands met Noorwegen en Moldavië.

Vink kijkt uit naar de komende interlandperiode van Jong Oranje, dat op donderdag 21 maart oefent tegen Noorwegen en vier dagen later de EK-kwalificatiefase hervat met een ontmoeting tegen Moldavië. “Er zitten een aantal jongens bij die al bij Oranje hebben gezeten. Jorrel Hato natuurlijk en eerder ook Kenneth Taylor, Ian Maatsen en Devyne Rensch. Het is gewoon een heel leuk elftal.”

Lees ook: Kluivert spreekt zich uit over keuze tussen Oranje en Curaçao

Vink ziet desalniettemin een gebrek aan aanvallende middenvelders en vraagt zich af waarom Babadi niet is opgeroepen. “Ik zie geen typische nummer ‘10’. Babadi is nu geselecteerd voor Nederland Onder 19 en dat vind ik heel gek. In het begin van de EK-kwalificatie heeft hij er gewoon bij gezeten. Toen speelde hij ook echt heel goed, tegen Jong Moldavië thuis scoorde hij nog. Daarna is hij geblesseerd geraakt en heeft hij contractperikelen gehad, maar hij is nooit meer opgeroepen.”

Vink had dan ook een ander besluit genomen dan Reiziger heeft gedaan. “Nu alles achter de rug is en hij ook tegen FC Volendam heeft laten zien hoe goed hij is, had ik hem zeker meegenomen. Hij liet echt weer wat dingetjes zien dat ik dacht: hij hoort wel in Jong Oranje te spelen.” De teller van Babadi voor Jong Oranje staat voorlopig op twee interlands, waarin hij eenmaal trefzeker was.

Lees meer over:

Nederland Isaac Babadi