Kluivert spreekt zich uit over keuze tussen Oranje en Curaçao

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
16 mrt. 2024, 08:40
16 mrt. 2024, 08:40
© ProShots

Justin Kluivert hoopt op een dag ooit weer voor het Nederlands elftal te spelen. De aanvaller van Bournemouth ziet voorlopig totaal geen reden om te switchen naar Curaçao, waar Dick Advocaat momenteel bondscoach is. De ex-keuzeheer van Oranje is bezig om diverse spelers te polsen voor een andere interlandloopbaan. "Ik hoorde dat Advocaat laatst zei dat ik al 24 jaar ben en voor Curaçao kan kiezen. Ik dacht: wat zeg jij nou?

“Ik ben pás 24 jaar, kan nog veel beter worden en ik wil weer voor Oranje spelen”, benadrukt Kluivert zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik heb veel tegen de stroom in gezwommen, maar ik voel nu dat ik de wind eindelijk mee heb. Het lijkt me prachtig om erbij te komen en te concurreren met de top van Nederland. Uitdagingen waar ik van hou en hier nu keihard voor werk.”

Justin Kluivert blijft dromen van Oranje

Voetballers tot 21 jaar mogen drie officiële interlands spelen, inclusief kwalificatieduels voor eindtoernooien, en daarna alsnog een andere keuze maken. Kluivert, die via zijn oma Curaçaos bloed heeft, speelde liefst 61 jeugdinterlands en was achttien jaar toen hij in maart 2018 zijn interlanddebuut onder Ronald Koeman maakte. Zes maanden later speelde hij zijn tweede en voorlopig laatste interland. Hij is al jaren niet meer in beeld bij Oranje.

Kluivert erkent dat hij vaak aan Oranje denkt. “Daar ga ik niet over liegen. Ik heb een mooie leeftijd om die route weer op te pakken. Het EK wordt lastig als je er lang niet bij hebt gezeten, maar ik geef nooit op omdat ik weet wat ik in mijn mars heb. Als ik nu naar het Nederlands elftal kijk, zie ik heel goede spelers, matties met en tegen wie ik gespeeld heb ook, maar ik zie niet in waarom ik van ze zou moeten schrikken.”

Lees ook: Koeman selecteert debutant en drie oude bekenden voor Oranje

De ex-speler van onder meer Ajax en AS Roma weet dat spelers als Noa Lang en Cody Gakpo wel constanter hebben gepresteerd. “Klopt, en ik heb dus ook een serie nodig waarbij ik fit blijf, veel speel en scoor. Ik liep een paar keer een blessure op, net toen ik mijn topvorm en rendement vond en ik de ogen in Nederland weer op me gericht kreeg. Maar daarom weet ik dat ik het kan en die kans bij Oranje dan weer zal komen.”