Beerensteyn ruilt Juventus in voor tweevoudig Champions League-winnaar

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 jun. 2024, 15:54
17 jun. 2024, 15:58
© IMAGO

Lineth Beerensteyn vervolgt haar carrière bij VfL Wolfsburg. De spits van de Oranje Leeuwinnen tekent in Duitsland een contract voor twee jaar. De afgelopen twee seizoenen kwam de speelster uit voor Juventus.

Voor Beerensteyn is het haar tweede Duitse avontuur. Op achttienjarige leeftijd verruilde ze FC Twente voor FC Bayern München. Bij de Beierse grootmacht speelde ze onder andere samen met Jill Roord en won ze in 2021 de landstitel. In 2022 kwam ze bij Juventus terecht. In Nederland speelde ze eerder nog voor ADO Den Haag.

Artikel gaat verder onder video

Oranjespeler Lineth Beerensteyn naar VfL Wolfsburg

Bij Wolfsburg treft Beerensteyn een hoop landgenoten. Momenteel zijn de Nederlanders Lynn Wilms, Fenna Kalma en Wieke Dijkstra actief in de Volkswagenstad. Dominique Janssen verliet deze zomer de club waar ze sinds 2019 speelde. Wolfsburg is een grootmacht in het internationale vrouwenvoetbal. De club won tweemaal de Champions League (2013 en 2014) en verloor vorig jaar de finale van Barcelona.

Lees ook: Van Hanegem schudt hoofd: ‘Met elke bal wil hij het EK beslissen’

Bij Juventus won Beerensteyn afgelopen seizoen de Italiaanse supercup en in 2023 de Italiaanse beker. In twee seizoenen speelde de rechtspoot 66 officiële wedstrijden in Turijn, waarin ze 22 doelpunten maakte. Op 4 juni 2016 debuteerde de aanvalster voor de Oranje Leeuwinnen in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika (1-0 winst). Tot dusver speelde ze 106 interlands, waarin ze 35 doelpunten maakte.

Lees meer over: