Oranje Leeuwin Lineth Beerensteyn vertrekt bij Juventus

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 mei 2024, 16:03
© IMAGO

Er komt een einde aan het avontuur van Lineth Beerensteyn bij Juventus. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen vertrekt na twee seizoenen uit Turijn. Het is nog niet bekend waar haar toekomst ligt.

Zaterdag nam de 27-jarige Beerensteyn na de wedstrijd tegen Sassuolo (2-3 winst) op het veld al afscheid van haar ploeggenoten. Bij Juventus won de vleugelspeelster dit seizoen de Italiaanse supercup en in 2023 de Italiaanse beker. In twee seizoenen speelde de rechtspoot 66 wedstrijden in Turijn, waarin ze 22 doelpunten maakte. In Nederland speelde Beerensteyn in het verleden voor ADO Den Haag en FC Twente. Na haar periode bij FC Twente vertrok ze voor vier jaar naar Bayern München, waarna ze in 2022 bij Juventus terechtkwam.

Oranje Leeuwin Lineth Beerensteyn vertrekt bij Juventus

Op 4 juni 2016 debuteerde Beerensteyn voor de Oranje Leeuwinnen in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika (1-0 winst). Tot dusver speelde de aanvalster 104 interlands, waarin ze 33 doelpunten maakte. Ze kwam uit op het EK 2017 in eigen land, het WK 2019 in Frankrijk, het EK 2022 in Engeland, het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland en op de Olympische Spelen van 2021 in Tokio.

Lees ook: Voorselectie Oranje EK 2024: dit zijn de meest ervaren spelers

Onlangs maakten ook de Oranje Leeuwinnen Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Liverpool) bekend dat ze vertrekken bij hun club. Ook van dat duo is nog niet bekend waar hun toekomst ligt.