Engeland - Nederland: hoe laat en waar op tv bekijk je deze Nations League-wedstrijd?

Jeen Grievink Jeen Grievink
01 dec. 2023, 14:01
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Het Nederlands vrouwenelftal speelt vanavond een cruciale Nations League-wedstrijd in en tegen Engeland. Op een volgepakt Wembley zal Oranje een grote stap willen zetten richting groepswinst en potentieel ook een ticket voor de Olympische Zomerspelen. Er staat bijzonder veel op het spel vanavond en dus is deze wedstrijd een absolute aanrader om nauwlettend in de gaten te houden. Maar hoe laat en waar kun je dit duel live volgen?

Voor de Oranje Leeuwinnen staat er bijzonder veel op het spel de komende dagen. Nederland staat in groep 1 van divisie A van de Nations League op de eerste plaats met 9 punten uit vier wedstrijden, maar voelt de hete adem van België en Engeland in haar nek. Tegen beide concurrenten moet Oranje nog aantreden. Vanavond is Engeland de tegenstander, België volgt dinsdag. Mocht de ploeg van bondscoach Andries Jonker erin slagen de eerste plek in de poule vast te houden, dan plaatsten zij zich voor de halve finale. Weet Oranje vervolgens de eindstrijd van de Nations League te bereiken, dan is het ticket voor de Olympische Spelen binnen. Er is dus - op z'n zachtst gezegd - genoeg om voor te spelen.

Wat is de huidige situatie voor Nederland?

Nederland staat in Groep 1 van League A bovenaan met 9 punten uit 4 wedstrijden. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, is het zaak België en Engeland achter zich te houden. De concurrentie staat momenteel respectievelijk 2 en 3 punten achter op Oranje. Engeland kan echter een grote dreun uitdelen als het aankomende vrijdag weet te winnen van Nederland. De Engelsen zouden dan op gelijke hoogte komen met Nederland. Als België op zijn beurt weet te winnen van Schotland, dan is niet Nederland, maar België de nieuwe koploper in de groep.

Hoe laat en waar is Oranje op tv te zien?

De wedstrijd tussen Engeland en Nederland is dus van groot belang vanavond. Het is de Leeuwinnen er alles aan gelegen om in ieder geval niet te verliezen op Wembley. Je kunt dit cruciale Nations League-duel op meerdere manieren volgen. Engeland - Nederland in de UEFA Women's Nations League staat vanavond - vrijdag 1 december - om 20:45 uur op het programma. Om 20:21 uur begint de voorbeschouwing op dit duel op NPO 3. Op dit kanaal wordt ook de daadwerkelijke wedstrijd uitgezonden, maar deze is ook te volgen op NOS.nl of via de NOS-app. NPO Radio 1 doet ook live verslag van het duel.