Waar en hoe laat wordt Finland - Nederland uitgezonden?

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
03 jun. 2024, 11:19
04 jun. 2024, 21:32
© IMAGO

De Oranje Leeuwinnen nemen het dinsdag in een interland op tegen Finland. Lieke Martens speelt in het Tammelan Stadion in Tampere haar 160e en laatste interland ooit voor het Nederlands elftal. Na de EK-kwalificatiewedstrijd zet de aanvalster van Paris Saint-Germain een punt achter haar interlandcarrière.

Waar en hoe laat wordt het EK-kwalificatie Finland - Nederland uitgezonden?

Nederland speelt dinsdag om 4 juni tegen Finland. De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt live uitgezonden op NPO1. Vorige week vrijdag wonnen de Oranje Leeuwinnen met 1-0 van de Finnen, dankzij een doelpunt van Lineth Beerensteyn. Martens nam op Het Kasteel in Rotterdam afscheid van de Oranjefans. De aanvalster, die in 2017 werd gekozen tot Europees voetbalster van het Jaar, sukkelde de laatste tijd met blessures en behaalde nooit meer haar topvorm van enkele jaren geleden.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Davy Klaassen stapt in huwelijksbootje, vrouw draagt opvallende trouwjurk

Tot nu toe heeft Oranje zes punten behaalt in Groep F. Nederland is daardoor koploper. De nummers één en twee plaatsen zich automatisch voor het EK 2025 in Zwitserland. Oranje zit in een groep met Italië, Finland en Noorwegen. Landen die als derde en vierde eindigen, spelen in een play-offs voor een EK-ticket.

Live Finland - Nederland kijken

Vrijdag 5 april: Italië - Nederland (2-0)
Dinsdag 9 april: Nederland - Noorwegen (1-0)
Vrijdag 31 mei: Nederland - Finland (1-0)
Dinsdag 4 juni: Finland - Nederland
Vrijdag 12 juli: Nederland - Italië
Dinsdag 16 juli: Noorwegen - Nederland