Aanvoerder Wijnaldum: 'Nu ook tegen grote ploegen'

Max Max
21 jun. 2021, 21:17
21 jun. 2021, 21:23
© IMAGO

Uiteraard was Georginio Wijnaldum blij met zijn twee goals en de 3-0 zege tegen Noord-Macedonië. Toch had er nog veel meer ingezeten en moet Oranje nog een stukje beter gaan spelen om kans te maken tegen betere tegenstanders.

Wijnaldum weet als geen ander dat Noord-Macedonië geen maatstaf is voor waar Oranje staat: "We krijgen nu niet meer zoveel wedstrijden als deze. We moeten het nu ook tegen andere landen laten zien”, zei hij tegen de NOS.

Oranje kreeg tot nu toe niet echt een topland tegen: "Daarom is het moeilijk te zeggen waar we nu precies staan. We hebben het goed gedaan, met 9 punten uit drie duels."

Tegen Noord-Macedonië scoorde Wijnaldum twee keer: "In zo’n wedstrijd moet je het vooral uit jezelf halen. Geconcentreerd blijven en hetzelfde doen als in de vorige duels. Iedereen heeft kunnen zien dat we soms wat gemakzuchtig waren, waardoor we heel veel meters moesten lopen. Nu speelden we tegen Noord-Macedonië, dan kom je niet echt in de problemen. Maar in andere wedstrijden kan dat wel gebeuren. De situatie wordt dan anders.”

Wijnaldum ging ook nog kort in op de inbreng van Donyell Malen, die in de spits stond in plaats van Wout Weghorst: ,,Hij is een enorme dreiging voor verdedigers. Dat geeft mij en Memphis ook meer ruimte. Het is natuurlijk goed als er een speler bij komt die extra kwaliteiten brengt. Met Donyell heb je zo’n speler.”