Aké en Geertruida twijfelgevallen voor Ierland-uit

Max Max
09 sep. 2023, 18:23
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Na de training van zaterdag is het nog onduidelijk of Nathan Aké en Geertruida in actie kunnen komen tegen Ierland. Geertruida verliet de training geblesseerd en Aké had wat last van zijn hamstring.

Voorafgaand aan de training gaf Koeman aan dat het mogelijk was dat hij met dezelfde elf zou starten. De kans daarop lijkt nu wat kleiner. Matthijs de Ligt zou de logische vervanger zijn van Geertruida, mede door zijn kopkracht.

Naast Geertruida is dus ook Aké een vraagteken. Hij heeft wat last van zijn hamstring: "Met een hamstringblessure moet je niet te veel risico nemen. Maar het is absoluut een optie dat hij morgen start", zei Koeman daarover.

Koeman verwacht een fel Ierland, dat al bijna vecht voor de laatste kans, na nederlagen tegen Griekenland en Frankrijk: "Zij zullen ongelooflijk fanatiek gaan starten. We moeten erop voorbereid zijn dat we flink aangepakt gaan worden."

Onze bondscoach verwacht van Oranje hetzelfde als tegen Griekenland: "Er zat een goede drive op. We waren agressief en ons spel zonder bal was heel goed. We zetten ze heel snel onder druk en wonnen veel grondduels en luchtduels. De luchtduels winnen zal tegen Ierland moeilijker worden, want zij hebben ongelooflijk veel lengte."