Blik op de toekomst: de verdedigers

amber amber
24 mei 2016, 20:18
27 nov. 2017, 15:35
© IMAGO

Na het mislopen van het EK in Frankrijk, kan het Nederlands elftal zich gaan richten op het WK 2018. Wij kijken naar de spelers van Oranje, met vandaag: onze verdedigers. Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit qua mandekkers?

Daley Blind

[caption id="attachment_17943" align="alignnone" width="600"]Daley Blind © Pro Shots[/caption]De verdediger van Manchester United stond dit seizoen zijn mannetje centraal achterin. Blind kan ook als linksback uit de voeten en is pas 26 jaar dus Oranje kan nog wel even van de 36-voudig international genieten.

Ron Vlaar

[caption id="attachment_17054" align="alignnone" width="600"]Ron-Vlaar © Pro Shots[/caption]Vlaar had een belangrijk aandeel in het succes van het Nederlands elftal op het WK 2014. De verdediger raakte echter zwaar geblesseerd aan zijn knie en was ook nog eens clubloos. Na een lange revalidatie heeft Vlaar nu zijn plek gevonden bij AZ en komt hij langzaam maar zeker terug op zijn oude niveau.

Jetro Willems

[caption id="attachment_15205" align="alignnone" width="600"]Jetro Willems © Pro Shots[/caption]De linksback geldt als een van de grootste talenten van Nederland en lijkt in de zomer te gaan voor een stap hogerop. Willems is 22 jaar en gaat, als het aan ons ligt, nog lang deel uitmaken van het Nederlands elftal.

Jeffrey Bruma

Bruma is back! De 24-jarige verdediger had het moeilijk bij Chelsea en na verhuurperiodes aan Leicester City en Hamburger SV keerde Bruma terug naar Nederland. Bij PSV is hij een vaste waarde achterin en ook bij Nederland staat hij steeds vaker in de basis. Een zekerheid voor het WK in Rusland.

Joël Veltman

[caption id="attachment_14835" align="alignnone" width="600"]Joël Veltman © Pro Shots[/caption]De verdediger gooide afgelopen seizoen hoge ogen als rechtsback en werd in de afgelopen interlands ook op de rechtervleugel gebruikt. Met zijn 24 jaar maakt hij deel uit van de jonge verdediging van Oranje, die toch ook veel ervaring heeft.

Virgil van Dijk

[caption id="attachment_18469" align="alignnone" width="600"]Virgil van Dijk © Pro Shots[/caption]Van Dijk was dit seizoen één van de uitblinkers in de Premier League. Bij Southampton liet hij zijn kwaliteiten zien en ook deze verdediger is nog redelijk jong: 24 jaar. Tot dusver heeft Van Dijk twee interlands achter zijn naam, maar daar komen er vast nog wel een paar bij.

Patrick van Aanholt

[caption id="attachment_20422" align="alignnone" width="600"]Patrick van Aanholt © Pro Shots[/caption]De 25-jarige linksback speelt sinds 2014 bij Sunderland en maakt daar een prima indruk. Van Aanholt heeft pas drie interlands achter zijn naam, maar met de sterke concurrentie is dat geen schande. De verdediger is een prima back-up, maar zou ook goed in de basis passen.

Kenny Tete

[caption id="attachment_18494" align="alignnone" width="600"]Kenny Tete © Pro Shots[/caption]Tete brak dit seizoen door bij Ajax en werd gelijk opgeroepen voor het Nederlands elftal. Met zijn goede en stevige tackles breekt hij aanvallen af, om ze vervolgens voor zijn team op te bouwen. De rechtsback is pas 20 jaar en dus gaan we dit talent nog vaker bij Oranje zien.

Voor de toekomst

[caption id="attachment_20423" align="alignnone" width="600"]Timothy Fosu-Mensah © Pro Shots[/caption]Nederland heeft een paar grote talenten voor de verdediging klaar staan. Timothy Fosu-Mensah van Manchester United brak dit seizoen door en werd voor de komende oefeninterlands opgeroepen. De verdediger moest helaas afhaken met een blessure.Een andere grote naam is Nathan Aké. Dit seizoen kwam hij uit voor Watford, maar de 21-jarige verdediger staat onder contract bij het grote Chelsea. Momenteel speelt Aké zijn duels in Jong Oranje, maar een stap naar het grote Oranje lijkt niet ver weg.

Deze namen zijn er ook nog

[caption id="attachment_18369" align="alignnone" width="600"]Stefan de Vrij © Pro Shots[/caption]Natuurlijk mogen wij Jaïro Riedewald, Stefan de Vrij, Sven van Beek, Rick Karsdorp, Wesley Hoedt en Terence Kongolo niet vergeten in dit lijstje. Zij zijn verdedigers die al eens bij de selectie zaten of binnenkort een oproep kunnen verwachten. Daarnaast kunnen deze jongens in actie komen tijdens het WK 2018.
Artikel gaat verder onder video