Britse media prijzen 'wonderkid' van Nederland: ‘Hij was het probleem van Engeland’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 jul. 2024, 09:38
12 jul. 2024, 10:08
Nederland - Engeland, Xavi Simons, Oranje, Nederlands elftal
© IMAGO - Nederland viert de 1-0 tegen Engeland

Xavi Simons krijgt in de Britse media volop lof voor zijn optreden in de halve finale op het EK. Het Nederlands elftal verloor weliswaar met 1-2 van Engeland, maar Simons toonde zich in positieve zin. De middenvelder annex aanvaller van Oranje maakte al na zeven minuten de openingstreffer en wordt een ‘wonderkid’ genoemd.

The Times is erg positief over Simons. "Hij was het probleem van Engeland in de beginfase", schrijft de kwaliteitskrant. "Met een schot dat ruim 110 kilometer per uur aantikte, verschalkte hij Jordan Pickford." De jonge international krijgt ook het hoogste rapportcijfer van de krant: een 7. Denzel Dumfries, Tijjani Reijnders, Cody Gakpo, Memphis Depay en – verrassend genoeg - Jerdy Schouten krijgen aan Oranje-zijde allemaal een onvoldoende.

Artikel gaat verder onder video

Xavi Simons krijgt lof in de Engelse media

"Op een EK met geweldige goals van wonderkids, was dit er weer eentje", zag The Guardian. Daarnaast had de krant oog voor de omstreden strafschop die de Engelsen na een kwartier kregen. “Scheidsrechter Felix Zwayer wees naar de stip en Ronald Koeman kon het niet aanzien. Dat kon je de Nederlandse bondscoach niet kwalijk nemen: Kane trapte Dumfries - en niet andersom”, aldus de krant.

Lees ook: Oranje op rapport: drie onvoldoendes na eliminatie door Engeland

In The Independent wordt Simons ook aangewezen als dé uitblinker bij het Nederlands elftal. De online krant strooit verder met onvoldoendes. Bart Verbruggen, Stefan de Vrij, Schouten, Donyell Malen, Depay en Gakpo krijgen allen een 5. Reijnders wordt zelfs beoordeeld met een 4. "Deed weinig bijzonders, behalve dat hij de bal tot twee keer toe over de zijlijn speelde in een poging Dumfries te bereiken", houdt de krant het kort.

Lees ook: Britten ontstelt over arbitrage tegen Oranje: 'Absolute schande'

The Telegraph is een stuk positiever over Oranje en deelt vooral zessen en zevens uit aan de ploeg van Koeman. De krant geeft slechts één onvoldoende. Depay wordt beoordeeld met 4. "Onzichtbaar en zag er niet goed uit, voordat hij na 33 minuten op de grond viel en aan zijn hamstring voelde. Het was een grote klap voor de oud-speler van Manchester United, die wilde bewijzen dat zijn Engelse doubters ongelijk hadden."

Een verdiende nederlaag van Nederland tegen Engeland

34.8%

65.2%

3171 stemmen