Britse media:'Ze wilden duidelijk geen Covid oplopen'

Max Max
03 jun. 2021, 11:28
03 jun. 2021, 11:29
© IMAGO

Media uit Groot-Brittannië staken vandaag de draak met het Nederlands elftal, nadat Oranje gisteravond gelijkspeelde tegen een gehavend Schotland.

De Schotten misten zeven spelers door corona, maar toch lukte het Oranje niet om van ze te winnen, tot hilariteit van de Britse pers. Ze verbazen zich met name over het matige spel van Oranje:  "Nederland hoopt weer op de weg terug te zijn na een lange afwezigheid van zeven jaar op grote eindtoernooien”, aldus BBC Scotland. "Maar er is niets dat erop wijst dat ze in de eindfase van het EK een rol zullen gaan spelen."

The Daily record vond dat het leek dat Oranje bang was om corona op te lopen, omdat ze zo op afstand verdedigden: "De Hollandse spelers kregen de opdracht om onnodig contact met Schotse spelers te vermijden en elk risico op Covid uit de weg te gaan, nu hun eigen doelman Jasper Cillessen thuis moet blijven na een positieve test.”

"Nederland is de eeuwige onderpresteerder en het EK is hun eerste grote toernooi in zeven jaar. Maar ondanks al hun talent, met name dat van de briljante Depay, ziet de ploeg van Frank de Boer er  niet uit als een van de favorieten om het EK te winnen.”

Toch moeten er ook niet teveel conclusies verbonden worden aan de uitslag: "Vriendschappelijke wedstrijden kunnen bedrieglijk zijn en Wijnaldum en De Jong speelden slechts dertig minuten mee. Maar Nederland zal deze zomer vooral moeten hopen op de geniale ingevingen van Memphis Depay."

Lees meer over:

Schotland WK 2022