'Cultheld' Noppert: 'Hier droomde ik van'

Max Max
22 nov. 2022, 09:16
22 nov. 2022, 09:16
© IMAGO

Het was een bijzondere avond voor keeper Andries Noppert tegen Senegal. Hij maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal, en dat op het WK voetbal. 'Als klein jongetje droomde ik hiervan', zei Noppert na afloop.

Toch had hij niet gedacht dat het er nog van zou komen: 'Maar ik heb nooit echt gedacht dat het mogelijk was. Maar als het onder één iemand kon gebeuren, was het deze wel', zo verwijst hij naar bondscoach Louis van Gaal.

De bondscoach en hij hebben een goede klik, zo zegt Noppert: "We lijken op elkaar, in veel opzichten. Dan trek je automatisch naar elkaar toe. Zelfde humor. We denken hetzelfde over dingen, maar dat houden we maar intern."

Van Gaal bevestigde deze band: "Ik ben ook ontwapenend", grapte de bondscoach. "Hij is ook vrij direct en hij kan iets zeggen met een lach. En de timing van wat hij zegt is belangrijk. Maar het is niet zo dat we helemaal op elkaar lijken."

Noppert was tenslotte ook wel wat kritisch op het Nederlandse publiek: "In Nederland zitten we allemaal te zeiken dat we geen goede keepers hebben", zei hij. "Maar dat doen we zelf. Je moet jonge jongens een kans geven. Ik ben niet jong meer, maar je moet het wel aandurven. Wanneer is nou het juiste moment? Wanneer is het wel logisch?"

Lees meer over:

WK 2022 Andries Noppert