De beste Europese landenteams op dit moment, volgens de redactie van Kelbet.nl

Max Max
03 mrt. 2023, 12:40
03 mrt. 2023, 15:40
© IMAGO

De redactie van Kelbet.nl heeft een lijst gemaakt van de teams die de aankomende kwalificatiereeks voor het Europese kampioenschap voetbal waarschijnlijk gaan schitteren. In dit artikel zal er dieper ingezoomd worden op de teams die eind maart zullen beginnen met hun strijd om een van de 24 plaatsen tijdens het Europees kampioenschap. Deze teams zullen het waard zijn om naar te kijken voor iedereen die graag wedt op voetbalwedstrijden, omdat ze deel kunnen uitmaken van een top bulldozer weddenschap. Wil je meer informatie over de het gokken en tips? Kijk dan op de site van de Nederlandse Kelbet.

Nederland

Het Nederlands elftal zal op 24 maart beginnen met haar kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal. Het Nederlands elftal heeft na het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar van vorig jaar afscheid genomen van Louis van Gaal. De vervanger van Louis van Gaal is een oude bekende voor Oranje, namelijk Ronald Koeman. Koeman zorgde in zijn eerste periode als bondscoach voor een aantal spectaculaire resultaten. Zo werd er gewonnen van Duitsland en Engeland. Ook van de aankomende tegenstander werd al eerder gewonnen. Frankrijk is 24 maart in Parijs de tegenstander van het Nederlands elftal. Het valt nog maar te bezien of Nederland weet te winnen van dit sterk spelende Franse elftal.

Frankrijk

Frankrijk zal zijn eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal spelen tegen het Nederlands Elftal. Het Franse elftal lijkt de favoriet te zijn voor dit onderonsje. Frankrijk is een land in vorm. Zo werd het elftal, geleid door Kylian Mbappé, op het Wereldkampioenschap voetbal tweede achter Argentinië. In een spannende wedstrijd werden de Fransen verlagen op penalty’s. In het Franse elftal is nog wel gedoe geweest omtrent de positie van Karim Benzema, hij voelt zich niet gewaardeerd binnen het elftal en doet daarom niet meer mee met de nationale ploeg. Ook heeft Raphael Varane besloten om te stoppen met het spelen van internationale wedstrijden.

Engeland

Ook het voetbalelftal van Engeland onder leiding van Gareth Southgate behoort tot de favoriete teams tijdens de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal. Mede door de goede vorm van Marcus Rashford zal Engeland een team zijn om mee rekening te houden. De spits van Manchester United heeft sinds de winterstop zijn vorm gevonden en scoort bijna elke wedstrijd wel een doelpunt voor de ploeg onder leiding van Erik ten Hag. Ook Harry Kane begint steeds meer in vorm te raken. Aan de voorhoede zal het bij het Engelse elftal in ieder geval niet liggen.

België

Een elftal om altijd rekening mee te houden is het elftal van België. Na een mislukt Wereldkampioenschap voetbal, België werd uitgeschakeld in de groepsfase, wil het elftal van België revanche nemen. België zal op 24 maart haar eerste kans hebben op revanche. Thuis zal er gespeeld worden tegen het Zweedse voetbalelftal. België heeft na het mislukte Wereldkampioenschap voetbal in Qatar een nieuwe coach, Domenico Tedesco. Ook zal de selectie moeten verjongen, de oude gouden generatie heeft helaas haar belofte op internationaal succes niet kunnen waarmaken. Toch beschikt België over genoeg jonge talentvolle spelers. België is zeker een elftal om rekening mee te houden.

Lees meer over:

Nederland EK 2024