De Boer over Van Dijk: 'We denken in plan B'

Max Max
23 mrt. 2021, 13:54
23 mrt. 2021, 13:54
© IMAGO

De kans dat Virgil van Dijk komende zomer met Oranje naar het EK gaat lijkt niet erg groot. Dat zei bondscoach Frank de Boer vanmiddag na de afsluitende training van Oranje in Zeist.

"Wij denken in plan B; dat we het met andere jongens moeten doen. Hij gaat volgens plan, misschien nog iets sneller", aldus De Boer. "Hij zal nu op het veld dingen gaan doen. Heel vaak heb je ook een terugslag, daar moet je ook rekening mee houden."

Weghorst klopt hard op de deur

Er is veel commotie over het feit dat Wout Weghorst geen uitnodiging voor Oranje kreeg. De Boer koos voor zijn vaste waarde Luuk de Jong, die bij Sevilla minder speelt en scoort dan Weghorst bij Wolfsburg. "Ik moet ook eerlijk zeggen: dit was verreweg de moeilijkste beslissing die ik moest nemen. Uiteindelijk heeft Luuk me nooit teleurgesteld."

De Boer sprak wel met Weghorst: "Ik heb hem gezegd dat hij op die deur moet blijven bonken, dan gaat die denk ik vanzelf open. Nee, hij heeft me zeker niet bedankt voor die toelichting, je weet hoe Wout in elkaar zit."

'Situatie Babel en Van Beek is zorgelijk'

Dat Ryan Babel en Donny van de Beek, die beiden zeer weinig spelen bij hun club, wel aanwezig zijn legt de Boer ook uit: "Ryan is multifunctioneel en ervaren. Zeer gewaardeerd, niet alleen door mij maar ook door de spelers. Hetzelfde geldt voor Donny. Hij is mijn topscorer. Natuurlijk baart hun situatie me zorgen, laten we hopen dat ze de komende tijd weer veel aan spelen toekomen."