De Boer reageert:'Druk zou alleen maar toenemen'

Max Max
29 jun. 2021, 20:33
29 jun. 2021, 20:33
© IMAGO

In overleg werd vanmiddag het contract van bondscoach Frank de Boer ontbonden. De Boer reageerde in een verklaring van de KNVB op zijn afscheid bij het Nederlands elftal.

De Boer en de KNVB zouden eigenlijk donderdag praten, maar op verzoek van De Boer werd dit vervroegd naar dinsdag. "Vooruitlopend op de evaluatie heb ik besloten niet verder te gaan als bondscoach. De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk."

Hij kijkt kort terug op zijn korte tijd als bondscoach: "Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen", aldus de Boer in de verklaring van de KNVB.

"Die druk neemt nu alleen maar toe, en dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie. Ik wil iedereen bedanken, natuurlijk de fans en de spelers. Complimenten ook aan de directie die hier op de campus voor een echt topsportklimaat hebben gezorgd.”

Lees meer over:

KNVB Frank De Boer WK 2022