De tegenstander van Oranje in de achtste finale

Max Max
22 jun. 2021, 22:59
27 jun. 2021, 20:03
© IMAGO

Door drie overwinningen in poule C wist Oranje zich als nummer één te plaatsen en was de volgende bestemming bekend. Als groepswinnaar speelt Oranje de achtste finale in Boedapest, in de Puskás Aréna. Die achtste finale vindt om zondag 27 juni plaats tegen de nummer 3 van poule D, Tsjechië.

Oranje moest een tijdje wachten voordat het wist wie de tegenstander zou worden. Een wiskundige formule zou bepalen wie de tegenstander zou worden.

Mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finale

Oranje kon de nummers drie van poule D, E of F tegenkomen in de achtste finale. Het werd uiteindelijk de nummer drie van poule D, maar dat was lange tijd onzeker. Het leek er zelfs een hele tijd op dat Oranje Frankrijk, Duitsland of Portugal uit poule F zou treffen.

Na de wedstrijden in poule E is dit scenario echter van de baan en is het duidelijk. Oranje gaat het opnemen tegen Tsjechië.

Het AD gaf in onderstaand schema uitleg over wanneer Oranje tegen welke nummer drie moet spelen. Was het voor jullie een beetje duidelijk?

© IMAGO

Overigens weet Oranje door de groepswinst ook zeker dat het pas in de halve finale een andere groepswinnaar kan treffen. In de kwartfinale treft Oranje mogelijk de winnaar tussen het duel Wales - Denemarken.