De opstelling van Nederland - Duitsland

Max Max
29 mrt. 2022, 19:30
29 mrt. 2022, 19:45
© IMAGO

Bondscoach Louis van Gaal heeft in de opstelling van Nederland tegen Duitsland enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het duel met Denemarken. Hij maakte maandagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen de Duitsers al bekend dat hij wat zou wisselen en hield zijn woord.

Het team van bondscoach Louis Van Gaal zal weer aantreden in de 1-3-4-1-2 systeem, dat ook tegen Denemarken gespeeld werd. Zeker in de eerste helft was het vrij succesvol, dus Van Gaal gaat voortborduren op dit systeem.

In de goal staat opnieuw Mark Flekken, net als tegen de Denen. De drie achterste namen zijn Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Daley Blind, die Nathan Aké op die plek vervangt. Blind speelde zaterdag nog als linkervleugelspeler.

Op die plek staat nu Feyenoorder Malacia en aan de rechterkant mag Denzel Dumfries opnieuw die positie bekleden. Op het middenveld mogen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners net als tegen de Denen hun kunsten vertonen.

Het trio de in de omgekeerde driehoek voorin speelt bestaat uit Steven Berghuis, Memphis Depay en Donyell Malen. Laatstgenoemde speelde zaterdag niet en vervangt Steven Bergwijn in de spits.

De opstelling voor Nederland - Duitsland:

Flekken; De Ligt, Van Dijk en Blind; Malacia, Frenkie de Jong, Koopmeiners en Dumfries; Berghuis, Malen en Depay.

Leer hier alles over de wedstrijd tegen Duitsland >>

Lees meer over:

WK 2022 Louis Van Gaal