De PSV’er die na 1,5 jaar terug wil in Oranje 

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
24 okt. 2023, 15:20
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Jordan Teze wil met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland. De 24-jarige verdediger van PSV wacht nog altijd op een eerste oproep van bondscoach Ronald Koeman. Voorganger Louis van Gaal deed gedurende zijn dienstverband driemaal beroep op Teze, die in totaal tot 113 minuten kwam in de Nations League-duels met Wales (3-2 en 1-2 winst) en Polen (2-2). 

Teze is sinds 14 juni vorig jaar niet meer in beeld bij het Nederlands elftal, maar hij denkt dat daar verandering in kan komen. “Ik denk dat ik niet ver van Oranje af zit als ik deze lijn doortrek”, vertelt de verdediger in gesprek met Voetbal International. “Uiteindelijk is het aan mij om de bondscoach geen keuze te geven, zodat hij mij wel moet selecteren.”

“Ik doe mijn uiterste best, en door de combinatie van verdedigende zekerheid en aanvallende impulsen kan ik dat afdwingen. Ik zie het als voordeel dat ik op meerdere posities uit de voeten kan”, vervolgt de rechtsback annex rechter centrale verdediger. “Dat weten de trainers ook. Het is voor mij een doel om weer bij Oranje te komen, ik wil het EK in Duitsland meemaken. Maar eerst tellen de prestaties met PSV.”

Teze schreef met een razendsnelle gele kaart in de Nations League-wedstrijd tegen Wales, zijn eerste interland, overigens geschiedenis. Hij kreeg na 2 minuten en 43 seconden al een gele prent en dat was voor debutanten de snelste kaart in de historie van het Nederlands elftal. Het record stond tot dat moment op naam van Orlando Trustfull, die in 1995 na negen minuten geel kreeg tegen Wit-Rusland.