De vermoedelijke opstelling voor Noorwegen - Nederland

Max Max
01 sep. 2021, 08:58
12 okt. 2021, 13:57
© IMAGO

Wie zal bondscoach Louis van Gaal vanavond in de basisopstelling voor Noorwegen - Nederland zetten? De bondscoach van Oranje gaf gisteren aan dat de spelers zelf het al weten, maar voor de rest van Nederland is het nog een vraagteken.

In de goal is de eerste keuze te maken. Joël Drommel, Justin Bijlow en Tim Krul zitten bij de selectie. Gaat Van Gaal voor de ervaring van Krul, die de laatste interlands wel een vrij matige indruk maakte, of kiest hij voor de jongere Bijlow of Drommel?

Achterin staan centraal De Vrij en Van Dijk. Matthijs de Ligt is geschorst, dus daar hoeft de bondscoach geen keuze te maken. Rechtsback zal Denzel Dumfries of Jurriën Timber spelen. De vraag is of Van Gaal het en probleem vindt dat Dumfries pas acht minuten speelde bij zijn nieuwe club Internazionale. Op linksback speelt vermoedelijk Daley Blind.

Op het middenveld zijn Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zekerheidjes. Naast hen zal Gravenberch, De Roon of Klaassen spelen.

Voorin staat Depay zeker in de basis. Berghuis of Bergwijn zal als rechtsbuiten opgesteld worden. Links moet de keuze gemaakt worden tussen Donyell Malen en Cody Gakpo.

De vermoedelijke opstelling voor Noorwegen - Nederland:

Bijlow; Timber, De Vrij, Van Dijk en Blind; F. de Jong, Klaassen en Wijnaldum; Berghuis, Depay en Gakpo.