De Vrij:'Het was heel zwaar'

Max Max
15 jun. 2021, 18:06
15 jun. 2021, 18:06
© IMAGO

Het was een heel dubbel weekend voor Oranje-verdediger Stefan de Vrij. Zterdagavond zag hij zijn teamgenoot Christian Eriksen instorten op het veld en zondag won hij met Oranje het eerste EK-duel tegen Oekraïne.

Het was heftig zaterdagavond, toen De Vrij zijn teammaat in zag storten. "Het was heel zwaar. Toen het gebeurde, ik heb het tien minuten aangekeken, maar het was heel moeilijk. Ik ken hem goed en kan het heel goed met hem vinden. Ik heb hem laatst nog aan de lijn gehad. Gelukkig kwam er vrij snel het bericht dat hij het goed maakte."

Het incident met Eriksen bracht ook de aanloop naar Oekraïne in de war: "Ik heb ook niet lekker geslapen, je gedachten zijn toch bij hem. Zo'n jongen die altijd door alle tests is gekomen en die topfit was. En dan gebeurt er zoiets. Het is echt schrikken."

De vrij keek ook nog even terug op de wedstrijd: "Die twee tegendoelpunten dat vind ik als verdediger wel een smetje. Na Schotland had ik het over communiceren, dat het zo belangrijk is in dit systeem. In elk systeem. We trainen er uiteraard op en we zien echt vooruitgang. Of dat gevoel van die 2-1 en 2-2 dan overheerst bij mij? Nee dat niet, daarom zeg ik ook een smetje, haha."

Lees meer over:

WK 2022 Stefan De Vrij