Depay: 'Ik weet hoe Virgil zich voelt'

Max Max
09 nov. 2020, 19:43
09 nov. 2020, 19:43
© IMAGO

Als iemand weet hoe Virgil van Dijk zich momenteel moet voelen dan is het Memphis Depay wel. De aanvaller van Olympique Lyon steekt zijn teamgenoot bij Oranje een hart onder de riem.

Van Dijk raakte vorige maand geblesseerd aan zijn knie en zal maandenlang moeten revalideren. Het is voor Oranje te hopen dat hij er op het EK 2020 dat volgende zomer gehouden wordt weer fris en fruitig bij loopt.

Depay kende vorig jaar eenzelfde soort blessure en dreigde het EK te moeten missen. Hij weet dus hoe Van Dijk zich voelt: "Ik heb hem gebeld en ook geappt. Ik denk dat iedereen bij Oranje dat gedaan heeft. Ik weet hoe het voelt en dat het zwaar en moeilijk is."

Van Dijk zal echter sterker terugkeren volgens Memphis, die zichzelf ook sterker voelt dan voorheen: "Virgil is een van de belangrijkste mannen op het veld en ook daarbuiten. Het is heel erg zuur dat het gebeurd is, maar ik weet dat hij mentaal sterk is en dat dit hem sterker gaat maken."

Hij heeft ook nog een advies voor Van Dijk:"Het is zoeken in het begin. Je probeert het beste voor jezelf te regelen. Er komt veel van buiten op je af. Je moet daar de rust in vinden en je keuzes maken. Ik heb gezegd dat hij moet doen wat voor hem goed voelt en dat heeft hij gedaan."

Lees meer over:

WK 2022