Dit verdienen de Oranje-spelers

Max Max
22 apr. 2021, 22:05
22 apr. 2021, 22:05
© IMAGO

Dat voetballers goed verdienen is algemeen bekend. Spelers van het Nederlands elftal verdienen natuurlijk helemaal goed. Maar wat verdienen onze internationals nou eigenlijk? We beschrijven vijf spelers van het Nederlands elftal, wat ze verdienen en hoe ze hun geld uitgeven.

Daley Blind

Ook al speelt hij tegenwoordig weer in Nederland bij Ajax, ook Daley Blind hoeft niet echt naar het geld te kijken. Een luxe appartement en dure auto’s, het is geen probleem voor de familie Blind. Hij rijdt uiteraard een Mercedes van de club, maar heeft daarnaast ook nog andere auto’s in de garage staan. Blind hoeft dus geen gebruik te maken van de private lease diensten van https://privateleaseaanbieding.nl/occasion/, een mooie oplossing voor mensen die naar een goedkopere optie zoeken.  

Blind verdient momenteel naar verluidt niet minder dan 3 miljoen euro per jaar in Amsterdam. Dat is weliswaar iets minder dan de 4 miljoen die hij bij Manchester United opstreek, maar nog altijd niets te klagen voor de familie Blind, dat een prachtige loft heeft in de Nederlandse hoofdstad.

Stefan de Vrij

Vorig jaar nog werd Stefan de Vrij uitgeroepen tot de beste verdediger van de Serie A. Als je dat in ogenschouw neemt is de 3,6 miljoen euro eigenlijk niet eens zo heel veel. Zijn club Internazionale zit wat ons betreft voor een dubbeltje op de eerste rij. Of nou ja, 360.000 dubbeltjes dan.

De Vrij is echter gelukkig in Milaan en krijgt er de waardering die hij verdient. Deze mist hij bij het Nederlands elftal nog weleens, al is het met Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk voor hem wellicht logisch dat hij niet altijd speelt. De blessure van Virgil van Dijk vergrote zijn kansen op speeltijd op het EK. De laatste interlandperiode miste de Vrij zelf nog door een positieve Covid 19-test.

Virgil van Dijk

De aanvoerder van het Nederlands elftal zit momenteel al weer enkele maanden in de lappenmand. De vraag is zelfs of hij aan het EK mee gaat doen. Bij zijn club Liverpool wordt Van Dijk enorm gemist, getuige de lage positie op de ranglijst en de vroege uitschakeling in de UEFA Champions League.

Financieel gezien gaat het Van Dijk wél voor de wind. Hij verdient op jaarbasis 11 miljoen euro. Niet gek dus dat hij een prachtig grachtenpand in Amsterdam heeft kunnen kopen en daarbij kan hij ook de auto’s rijden die hij wil. Hij rijdt onder meer een Mercedes G63 AMG, niet verkeerd natuurlijk.

Frenkie de Jong

Na zijn transfer naar FC Barcelona is Frenkie de Jong de best betaalde Nederlandse voetballer. Hij verdient naar verluidt niet minder dan 16 miljoen euro. De jong begint steeds meer zijn draai te vinden in Barcelona en won vorige maand zijn eerste prijs met de Copa der Rey.

Frenkie de Jong en zijn vriendin Mikky Kiemeney leven dus een luxe leventje in de Catalaanse stad. Dat hij een deel van zijn salaris inleverde om zijn club te helpen was dan ook geen probleem.

Matthijs de Ligt

De andere succesvolle Ajax-speler die na het geweldige seizoen 2018/2019 een transfer maakte naar een grote buitenlandse club. Juventus haalde De Ligt op voor meer dan 70 miljoen euro en betaalt hem op jaarbasis 12 miljoen euro aan salaris.

Hij is daarmee na teamgenoot Cristiano Ronaldo de best verdiende speler van de Serie A. De jonge verdediger zit dus goed op zijn plek in Turijn, maar het zou zomaar kunnen dat hij binnen de komende jaren nog eens een grote transfer gaat maken. Onder meer FC Barcelona en Real Madrid zouden wel oren hebben naar de robuuste mandekker.

Lees meer over:

Zijlijn