Doel komt uit: KNVB deelt mooie beelden uit eetzaal Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 jul. 2024, 15:09
09 jul. 2024, 15:10
De selectie van Oranje feliciteert de jarige Virgil van Dijk
© OnsOranje - De selectie van Oranje feliciteert de jarige Virgil van Dijk

Virgil van Dijk vierde maandag met de selectie van het Nederlands elftal zijn verjaardag. De aanvoerder van Oranje, die 33 jaar is geworden, heeft daarmee het eerste doel gehaald: het bereiken van de halve finale. In een korte toespraak benadrukte de verdediger dat hij voor meer gaat.

Eerst kwamen de internationals van Nederland Van Dijk persoonlijk feliciteren, zo is te zien in een video van OnsOranje. Vervolgens gaf bondscoach Ronald Koeman een kleine speech. "De 'capitano' is jarig. 33. Gefeliciteerd. We hoopten dat je in ieder geval de gedachte had dat wij nog bij je verjaardag zouden zijn", aldus Koeman.

Virgil van Dijk is 33 jaar geworden

Omdat het Nederlands elftal nog actief is op het EK kan Van Dijk zijn verjaardag niet met zijn familie vieren. Woensdag speelt Oranje in de halve finale op het toernooi in Duitsland om 21.00 uur tegen Engeland. De verdediger van Nederland, die ook een klein cadeau van Koeman kreeg, wil echter méér.

Lees ook: Van de Ven moet tijdens persconferentie hard lachen om ‘mooie vraag’ over Bukayo Saka

Van Dijk: “Wat de trainer zei: het doel was natuurlijk om mijn verjaardag hier met jullie te kunnen vieren. Dat betekent dat we in ieder geval in de halve finale zitten. Tel je zegeningen, dat zal ik zeker doen. Elke dag. Op naar de droom die we waar gaan maken met zijn allen!”