Van de Ven moet tijdens persconferentie hard lachen om ‘mooie vraag’ over Bukayo Saka

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 jul. 2024, 14:08
09 jul. 2024, 15:10
Micky van de Ven, Nederlands elftal, Nederland - Engeland
© ESPN - Micky van de Ven, verdediger van het Nederlands elftal

ESPN-verslaggever Pascal Kamperman toverde maandagmorgen tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal een lach op het gezicht bij Micky van de Ven. De journalist stelde een ‘mooie vraag’ aan de verdediger, die het woensdag met Oranje in de halve finale van het EK opneemt tegen Engeland.

Tot dusver heeft Van de Ven geen basisplek tijdens het EK in Duitsland. Koeman liet hem wel vier keer invallen. De international heeft geen problemen met zijn plek op de bank. “Ik denk dat je, als je geen basisspeler bent, nog steeds een vaste waarde kan zijn. Natuurlijk wil iedereen een basisplaats, maar de rol die ik nu krijg is als wisselspeler. Dan is het aan mij om te laten zien dat ik als invaller mijn steentje kan bijdragen”, aldus de verdediger van Tottenham Hotspur tijdens de persconferentie.

Artikel gaat verder onder video

Speelt Micky van de Ven op het EK tegen Engeland

Van de Ven beseft dat hij bij Oranje te maken heeft met flinke concurrentie. “Als je bij mijn kant kijkt, zie je natuurlijk Nathan Aké en Virgil van Dijk. Dat zijn natuurlijk twee fantastische verdedigers bij hun club en die doen het dit toernooi ook uitstekend.” Desondanks toont de verdediger zijn klasse tijdens het EK, zo voorkwam hij als invaller tegen Turkije (2-1 winst) een late gelijkmaker door de bal voor de lijn weg te halen. “Het is in sommige situaties lastig in te vallen, maar het is gewoon wat de trainer van je vraagt en dat moet je gewoon doen. Je bent natuurlijk gefocust dat je erin moet komen, op de bank al.”

Lees ook: UEFA deelt Engeland klap uit in aanloop naar duel met Oranje

Woensdag neemt Oranje het om 21.00 uur in de halve finale op tegen Engeland. Bukayo Saka, waar Van de Ven afgelopen seizoen al tweemaal tegen speelde, speelt als rechtsbuiten tegen Engeland. “Of ik denk dat ik start? Dat is aan de bondscoach. Daar kan ik natuurlijk weinig over zeggen”, aldus de verdediger. Kamperman wilde vervolgens weten wie er sneller is: Van de Ven of Saka? De verdediger kon die vraag waarderen. “Mooie vraag”, klonk het.

Wie gaat de finale halen, Nederland of Engeland?

84.6%

15.4%

5244 stemmen

“Dat is lastig te zeggen”, vervolgde Van de Ven. “Als je de data gaat kijken, heb je je antwoord denk ik al. Het is altijd zoiets om over jezelf te zeggen”, antwoordde hij. Ploeggenoot Cody Gakpo was een stuk duidelijker: “Hij (Van de Ven, red.) is sneller. Micky is de snelste speler ooit in de Premier League.”

Lees ook: Van de Ven valt stil na geschiedenisvraag van Brit: perszaal barst in lachen uit

Artikel gaat verder onder video

Noa Vahle wilde vervolgens weten of Van de Ven met zijn snelheid niet de ideale linksback is om Saka af te stoppen. “Hij is natuurlijk een hele goede voetballer en heeft zeker ook snelheid. Maar Nathan en Virgil hebben ook veel snelheid en ik weet zeker dat die twee hem ook gewoon kunnen uitschakelen. Of jullie vinden dat ik moet spelen, dat is aan jullie, maar het is natuurlijk aan de bondscoach.”