Driessen heeft aparte primeur over Oranje bij eventuele EK-finale

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
05 jul. 2024, 09:02
05 jul. 2024, 17:29
Noa Vahle en Valentijn Driessen
© Talpa/Mee Met Oranje - Noa Vahle en Valentijn Driessen

De gemeente Amsterdam is achter de schermen bezig met de voorbereidingen van een huldigingsrondvaart van het Nederlands elftal. Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, zal dit ook gebeuren bij een tweede plaats op het EK in Duitsland. De selectie van bondscoach Ronald Koeman speelt zaterdag de kwartfinale tegen Turkije en in een eventuele halve finale is Engeland of Zwitserland op 10 juli de tegenstander in Dortmund. Vier dagen later staat de eindstrijd op het programma.

"Toevallig sprak ik gisteren Marianne van Leeuwen, de directeur van de KNVB en die zei ook: 'Wat raar, er staat eventueel een huldiging op het programma als je tweede wordt'”, vertelde Driessen aan verslaggeefster Noa Vahle. “Ik zei tegen Van Leeuwen: 'Wat is dat voor idioterie? Je komt hier toch om te winnen?' Toen zei ze: 'Nee, nee, daar ben ik ook helemaal niet voor, gaan we niet aan beginnen.'”

Artikel gaat verder onder video

Driessen hoorde dat de wens bij de gemeente Amsterdam er desondanks toch is om ook bij de tweede plaats een huldigingsrondvaart te doen. “Ze gaf aan dat de gemeente Amsterdam alles in het werk stelt en er alles aan doet om dingen op te bouwen en voor te bereiden, er worden kosten gemaakt. Voor een rondvaart voor een tweede plek... Als tweede ga je toch het water niet op, kom op”, zei Driessen.

“Ik vind niet dat het EK geslaagd is als je tweede wordt, of de halve finale haalt. Je moet gewoon het toernooi winnen." In de optiek van Johan Derksen kan de gemeente Amsterdam zich beter focussen op andere zaken. "Dat moet je als speler weigeren. Je gaat als Oranje-international dan toch niet op zo'n boot staan?"

Artikel gaat verder onder video

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?

89.7%

10.3%

6566 stemmen

Wilfred Genee stipte aan dat er na het WK van 2010 in Zuid-Afrika ook een huldigingsrondvaart plaatsvond in Amsterdam toen Oranje verliezend finalist was. “Dat sloeg toch als een tang op een varken?”, benadrukte de presentator.

Lees meer over:

EK 2024