Dumfries: 'Het is een beetje onwerkelijk'

Max Max
20 jun. 2021, 08:16
20 jun. 2021, 08:16
© IMAGO

Denzel Dumfries is tot nu toe een van de smaakmakers van dit EK, of toch zeker van het Nederlands elftal. Hij wil echter meer en focust zich alweer op de volgende wedstrijden van Oranje.

Dumfries scoorde al twee keer, afgelopen donderdag tegen Oostenrijk was het opnieuw raak: "Dat ik 'Man of the match' werd, was natuurlijk wel een beetje onwerkelijk. Ik speel soms best goede wedstrijden. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk in mijn taak te spelen. Het is mooi dat ik belangrijk ben geweest in die wedstrijden. Ik moet nu de stijgende lijn vast zien te houden."

Het systeem met vijf verdedigers lijkt Dumfries op het lijf geschreven: "Elk systeem vraagt weer wat anders. Met vijf verdedigers heb ik veel ruimte om op te komen en kan ik meer voor goal verschijnen dan in een 4-3-3-systeem. Toen de bondscoach met dit systeem kwam, dacht ik meteen: dat is wel iets wat bij mij past. Ik kan veel meters maken langs de lijn. Ik vind dat altijd fijn. In een 4-3-3 kan dat ook wel, maar nu staat er niet echt iemand voor me en is de ruimte groter."

Zijn medespelers bij Oranje hebben het niet over meters maken, maar over stieren langs de lijn: "Haha, zo noemen ze het, ja. Ik vind dat wel grappig... Het is voor mij gewoon energie leggen in het spel, veel loopacties maken."

Lees meer over:

WK 2022 Oostenrijk