ESPN waarschuwt Ronald Koeman en Oranje voor Felix Zwayer

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 jun. 2024, 08:48
30 jun. 2024, 13:26
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Felix Zwayer zal dinsdagavond de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Roemenië op het EK in Duitsland in goede banen gaan proberen te leiden. Volgens ESPN-commentator Vincent Schildkamp treft Oranje met Zwayer een van de zwakste arbiters van het toernooi. De selectie van Ronald Koeman moet niet blij zijn met zijn aanstelling.

In het programma EK-praat op ESPN werd vrijdagavond de aanstelling van Zwayer besproken: "Ik vind het een van de minste scheidsrechters dit EK", begon Schildkamp, die Zwayer dit seizoen ook in veel Champions League-wedstrijden in negatief opzicht is opgevallen: "Hij is een beetje irritant. Een ouderwetse scheidsrechter. Pedant, hautain", somde Schildkamp een aantal negatieve eigenschappen van de Duitse arbiter op.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Roemenië uitgezonden?

"Hij is inderdaad ook een beetje los in de borstzak", zei de commentator tot slot. Zwayer floot tot dusver twee wedstrijden op het EK in Duitsland. Tijdens Italië - Albanië (2-1) gingen vier spelers op de bon en tijdens Turkije - Portugal (0-3) deelde de Duitser alleen in het eerste bedrijf al vijf gele kaarten uit. Na rust greep hij echter niet één keer naar de borstzak.

Lees ook: Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Zwayer was twee keer eerder arbiter bij een duel van Oranje. Beide keren was dat een thuiswedstrijd tegen Frankrijk (in 2016 en 2023) en beide keren verloor Nederland: 2-3 en 1-2. Zwayer trok in 2016 slechts één gele kaart en vier in 2023. Roemenië - Nederland wordt dinsdag in München gespeeld. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Lees meer over:

EK 2024 Oranje