Frenkie de Jong kijkt uit naar ontmoeting met jeugdheld Messi

Max Max
06 dec. 2022, 12:49
06 dec. 2022, 12:49
© IMAGO

Vrijdagavond staat Nederland - Argentinië op het programma en dat betekent vooral ook een ontmoeting met superster Lionel Messi. De Argentijnse topspelers is bezig aan zijn laatste WK en wil nog één keer presteren.

Frenkie de Jong speelde bij Barcelona samen met Messi: "Ik keek al tegen hem op toen ik kind was en naar voetballen keek. Om uiteindelijk met hem samen te voetballen, was top. Dat heeft veel voldoening gegeven", zei De Jong tegen ANP.

"Messi is wel in alles de beste. Of het nou om een positiespel gaat, afwerken of een partijtje. Maar dat had ik ook wel verwacht toen ik naar Barcelona ging. Of ik niet in één ding beter was? Dat heb ik niet kunnen ontdekken in ieder geval", zei De Jong.

Messi houdt altijd meerdere spelers bezig: "Als hij dreigde de bal te krijgen, dan stonden drie of vier jongens van de tegenstander klaar of op scherp om hem aan te vallen of de pass te onderscheppen. Hij krijgt altijd wel speciale aandacht. Dat was bij elke tegenstander zo."

Hoe Oranje zich moet wapenen weet De Jong:  "We moeten proberen de wedstrijd te domineren en ervoor zorgen dat wij als team beter zijn dan Argentinië. We spelen niet alleen tegen Messi."

"Het is niet dat ik hem nu vooraf iets te zeggen heb. Misschien spreek ik hem kort voor de wedstrijd of anders daarna. Maar ik ga hem nu geen berichtje sturen, denk ik."