Frenkie de Jong voelt zich nog fris

Max Max
01 jun. 2021, 14:23
01 jun. 2021, 14:23
© IMAGO

Slechts één speler in Europa speelde dit seizoen meer minuten dan Frenkie de Jong. Alleen de Portugese Manchester City-verdediger Rúben Dias kreeg tot nu toe meer speeltijd dit seizoen.

Moe is de middenvelder van FC Barcelona echter niet.  "Vaak wordt het je aangepraat, maar zo voel ik dat niet. Ik voel me goed, voel me fris. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen, heb heel veel goede mensen om mij heen."

Het seizoen eindigde zeer teleurstellend voor De Jong en zijn teamgenoten:  "Die teleurstelling voel je, ook in de energie. Dat was heel lastig. De wedstrijd tegen Granada hadden we echt moeten winnen, dan waren we voor het eerst aan kop gekomen. Toen hebben we het weggegeven. Een grote teleurstelling."

'Missie is Europees kampioen worden'

Met Oranje wil De Jong wél voor de titel gaan: "Onze missie is Europees kampioen worden. We zijn niet de topfavoriet, maar we behoren wel tot de landen die, als alles een beetje de goede kant op valt, een kans maken."

"Frankrijk is, gezien de selectie en als huidige wereldkampioen, de favoriet", vindt De Jong. "Wij hebben een goede groep met kwaliteit en zijn als team sterk. Ik denk dat er wat kan groeien. We hebben nog aardig wat tijd om ons voor te bereiden."

Lees meer over:

Frenkie De Jong WK 2022