Zorgen bij Frankrijk: vier spelers laten groepstraining schieten

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
19 jun. 2024, 20:07
20 jun. 2024, 13:21
Frankrijk bereidt zich voor op het EK-duel met Nederland
© X - Frankrijk bereidt zich voor op het EK-duel met Nederland

Waar het Nederlands elftal zich zonder persoonlijke problemen voorbereidt op de tweede groepswedstrijd tegen Frankrijk op het EK, is het bij de tegenstander van vrijdag zeer de vraag wie allemaal wel en niet beschikbaar zullen zijn. Bondscoach Didier Deschamps zag maandag in de 0-1 overwinning tegen Oostenrijk Kylian Mbappé uitvallen met een gebroken neus, maar woensdag ontbraken nog drie spelers tijdens de groepstraining.

Volgens L’Équipe deed Dayot Upamecano twee dagen voor de kraker tegen het Nederlands elftal wegens spierklachten niet mee aan de training. Upamecano vormde maandag nog het centrale duo met William Saliba, maar ook de mandekker van Arsenal is een vraagteken voor vrijdag. Volgens de krant liep hij bewust maar een paar rondjes om het veld. Ook Theo Hernández trainde niet mee. Hij bleef aan de rand van het veld op zijn fiets.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Frankrijk uitgezonden?

Mbappé, die woensdag wel zijn opwachting maakte op het trainingsveld, maar niet met de groepssessie meedeed, is zodoende niet de enige die niet ongeschonden uit de strijd met de Oostenrijkers is gekomen. Het is nog altijd onduidelijk of de vedette vrijdag zal meedoen tegen Nederland, mét gezichtsmasker, of dat wordt ingezet op de derde en laatste groepswedstrijd tegen Polen van dinsdag 25 juni.

Lees ook: Deschamps prijst Oranje-speler die in Nederland juist bekritiseerd wordt

Zo beleeft Frankrijk een allesbehalve vlekkeloze voorbereiding op het treffen met Oranje, dat sinds dinsdag juist met een voltallige selectie meetraint. Brian Brobbey sloot weer aan bij de groepstraining na zijn klachten aan de hamstring en ook Joshua Zirkzee lijkt eventueel inzetbaar tegen de Fransen. De verwachting is echter dat Koeman voor dezelfde elf kiest die zondag een 1-2 overwinning op Polen boekte.

Lees meer over:

EK 2024 EK2024