Hier bevindt zich de Oranje Fanzone tijdens Nederland - Engeland

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 jul. 2024, 14:58
Oranje, Nederlands elftal, Nederland - Turkije
© IMAGO - Oranjefans moedigen het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond om 21.00 uur de halve finale van het EK tegen Engeland. De wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund en de KNVB verwacht dat er meer dan 75.000 Oranjefans afreizen naar de Duitse stad om de sfeer mee te krijgen. Er zijn daarom drie Oranje fanzones ingericht.

De KNVB kreeg in totaal achtduizend kaarten voor Oranjefans, die woensdag plaats mogen nemen op de iconische Südtribune (Die Gelbe Wand). Er wordt één grote Oranjemuur verwacht en kaartjes voor de halve finale worden momenteel voor duizenden euro’s aangeboden op internet. De meeste fans die afreizen naar Dortmund hebben geen tickets voor de wedstrijd en gaan in de Duitse stad kijken naar het duel tussen Nederland en Engeland. Oranje kan zich voor de tweede keer in de geschiedenis plaatsen voor een EK-finale.

Artikel gaat verder onder video

Waar bevindt zich de Oranje Fanzone zich in Dortmund?

Om alle tienduizenden Oranjefans een plekje te bieden, zijn er in totaal drie Oranje fanzones woensdag. Op meerdere plekken wordt het duel ook op grote schermen uitgezonden. In de drie fanzones zijn er optredens van artiesten en om 16.45 uur vertrekt er weer een fanwalk naar het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund, waar de wedstrijd gespeeld wordt.

Fan Meeting Point Kampstrasse

Om 14.30 uur start het programma met verschillende artiesten. Zo zijn onder anderen Joël Borelli, Yves Berendse van de partij. Vanaf deze locatie start om 16.45 uur ook de fanwalk richting het stadion. De wedstrijd wordt op de Kampstrasse echter niét uitgezonden.

Fan Zone Friedensplatz

Het feest barst al om 13.00 uur los met een dj. Later op de dag komen er ook meerdere artiesten langs, zoals FeestDJRuud en Wolter Kroes. In de avond wordt de halve finale tussen Nederland en Engeland hier op een groot scherm uitgezonden.

Public Viewing Westfalenpark

Ook deze zone opent om 13.00 uur deuren. Een dj speelt door de dag heen muziek en ook komt de Hermes House Band langs. In de avond wordt de halve finale tussen Nederland en Engeland hier op een groot scherm uitgezonden.

Lees meer over:

Oranje