Hoe doet Nederland het in de UEFA Nations League?

Max Max
17 jun. 2022, 10:15
17 jun. 2022, 10:15
© ProShots

Lees hier alles over de prestaties van Nederland in de UEFA Nations League en een korte uitleg over deze competitie.

Prestaties van Nederland in UEFA Nations League

De UEFA Nations League werd in 2018 opgezet om meer competitie te creëren tijdens de internationale wedstrijden. Het moest ervoor zorgen dat er minder vriendschappelijke wedstrijden worden gespeel. Voorheen werd er namelijk gespeeld om spek en bonen, wat best wel gek is eigenlijk. Geen andere sport heeft dit. Je kunt bijvoorbeeld geen snooker weddenschappen plaatsen op een vriendschappelijke wedstrijd van Ronnie O’Sullivan. Zoiets komt gewoon niet voor. Veel fans zijn daarom heel blij met de komst van Nations League. Het zorgt ervoor dat er meer competitieve wedstrijden worden gespeeld in de zomermaanden.

In het vervolg van dit artikel kun je meer lezen over hoe de UEFA Nations League ook alweer werkt en hoe goed Nederland het doet.

UEFA Nations League

De opzet van de UEFA Nations League kan ingewikkeld zijn, wanneer je het voor het eerst ziet. Maar we zijn hier om in detail uit te leggen, hoe het ook alweer in elkaar zit. Ten eerste zijn er 55 landen die deelnemen aan dit toernooi. Al deze landen worden onderverdeeld in 4 verschillende Leagues, namelijk A, B, C, en D. De beste ploegen zitten in groep A en de slechtste teams in League D. Nederland zit in League A.

Elke League is weer onderverdeeld in verschillende groepen van elk 3 tot 4 landen. De winnaars van elke groep in League A mogen deelnemen aan de Nations League Finals, om te spelen voor de beker. Teams die eerste zijn geworden in hun groep bij de lagere Leagues (B, C en D), mogen promoveren naar een hogere League. Als een team is geëindigd op de laatste plek in de groep, degraderen ze naar een niveau lager.

Prestaties van Nederland

Het Nederlands elftal zit in League A met de beste teams uit Europa. In hun groep zitten België, Polen en Wales. Op het moment van schrijven staan ze op de eerste plek met drie wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld. België staat op de tweede plek met drie punten achter. Ze hebben hun wedstrijd tegen Nederland verloren.

Het ziet ernaar uit dat de Oranje Leeuwen door zullen gaan naar de Finals. Er moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld, namelijk tegen Polen en België. Nederland moet beide wedstrijden winnen, om hun positie in de Finals te garanderen. Het is mogelijk dat ze tegen Polen gelijk spelen, omdat dit ook gebeurde op 11 juni. Tony Sloterman, de eigenaar van Betting Offers Finder, heeft het volle vertrouwen erin dat het team van Louis van Gaal geen punten gaat laten liggen.

Over Louis van Gaal gesproken, onder zijn management is het elftal nog steeds overslagen. Hij werd vorig jaar aangenomen als bondscoach en sindsdien hebben ze nul wedstrijden verloren. Wel een aantal keren gelijk gespeeld, maar alsnog. Het is een ongekende prestatie van het Nederlands elftal die we een lange tijd niet meer hebben gezien. Er zijn daarom niet alleen hoge verwachtingen voor het bereiken van de Nations League, maar ook voor het aankomende Wereldkampioenschap.

Als we kijken naar de andere groepen in League A, kunnen we zien dat veel groepen nog niet echt beslist zijn. De grootste teams staan zelfs op de laatste plek van hun groep. Frankrijk en Engeland hebben maar twee punten weten te behalen in 4 wedstrijden. Er is een kans dat ze zo meteen degraderen, als ze hun volgende wedstrijden weer verliezen of gelijkspelen.