Stekelenburg wordt volledig tegengesproken door Verweij: 'Dit is onterecht!'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 jul. 2024, 13:22
01 jul. 2024, 13:23
Mike Verweij, Jeroen Stekelenburg, Nederlands elftal, Memphis Depay
© De Telegraaf - Mike Verweij heeft vol verbazing naar Jeroen Stekelenburg geluisterd

Mike Verweij heeft vol verbazing zitten luisteren naar Jeroen Stekelenburg. De NOS-verslaggever suggereerde zondagochtend dat Memphis Depay geen goede relatie met de Nederlandse pers zou hebben, maar de journalist van De Telegraaf is het niet eens met die uitspraak.

Stekelenburg vroeg zondagochtend tijdens de persconferentie aan Depay of de perszaal als 'het hol van de leeuw' voelt. Volgens de verslaggever, al jarenlang vaste Oranje-volger namens de NOS, is er namelijk weleens sprake geweest van een soort ‘spanningsveld’ tussen de media en Depay. De aanvaller was het absoluut niet met hem eens. "Nee, ik vind dit een beetje een rare vraag", antwoordde hij direct. Ook Verweij kan zich niet in de woorden van Stekelenburg vinden, zo vertelde hij in de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

Mike Verweij is het niet eens met Jeroen Stekelenburg

"Dat was ook onterecht. Er werd gedaan alsof Memphis een hele moeizame relatie zou hebben met de Nederlandse pers, maar dat is helemaal niet zo", aldus Verweij. Depay sprak de woorden ook tegen tijdens de persconferentie. "Volgens mij sta ik jullie altijd gewoon normaal te woord en kom ik al drie keer na de wedstrijd naar jullie studiosessies. Ontspannen zelfs, dus ik begrijp je vraag niet."

Lees ook: Extinction Rebellion wil Nederlands elftal dwarszitten en dreigt met blokkade

Verweij: "Hij doet zijn eigen ding, komt met haarband, hele bijzondere kleding en doet dingen die anderen niet zouden doen, maar is altijd heel correct naar de pers. Hij stopt altijd in de mixed-gone, neemt alle tijd en zat nu (persconferentie, red.) ook weer aan tafel. Je kunt van alles op hem aanmerken. Vooral dat hij nog niet in al te beste vorm is, maar verder valt er niets op die jongen aan te merken", besloot de journalist.

Moet Oranje met Memphis Depay als nummer 10 gaan spelen?

31.9%

6.9%

5.2%

55.9%

1296 stemmen

Lees meer over:

Oranje Memphis Depay