Depay krijgt 'rare vraag' bij Oranje: 'Nee, hoezo? Ik begrijp je niet'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 jun. 2024, 11:38
30 jun. 2024, 16:55
Memphis Depay, Oranje, Nederlands elftal, Memphis Depay, Oranje, Nederlands elftal, Nederland - Roemenië
© ESPN - Memphis Depay krijgt een 'rare' vraag tijdens de persconferentie van Oranje

Jeroen Stekelenburg heeft zondagmorgen geen indruk gemaakt op Memphis Depay. De verslaggever van de NOS trapte de persconferentie van het Nederlands elftal af met een nogal opmerkelijke vraag. De journalist vroeg of de aanvaller van Oranje in de persruimte het gevoel had dat hij zich in het ‘hol van de leeuw’ bevond.

Depay schoof zondagmorgen samen met Denzel Dumfries aan bij de persconferentie van het Nederlands elftal. De aanvaller kreeg gelijk de vraag of de perszaal als 'het hol van de leeuw' voelt. Volgens de journalist is er namelijk weleens sprake geweest van een soort ‘spanningsveld’ tussen de media en Depay.

Artikel gaat verder onder video

Memphis Depay ligt niet wakker van alle kritiek

De aanvaller kreeg veel kritiek na zijn matige optredens in de groepsfase van het EK, maar hij was het niet met Stekelenburg eens. "Nee, ik vind dit een beetje een rare vraag", antwoordde hij direct. "Volgens mij sta ik jullie altijd gewoon normaal te woord en kom ik al drie keer na de wedstrijd naar jullie studiosessies. Ontspannen zelfs, dus ik begrijp je vraag niet." Even later begon Noa Vahle over het kapsel van Depay, maar de aanvaller had ook geen zin om het daarover te hebben. "Het is volgens mij kwart voor elf op een zondag. Ik heb geen zin om over mijn haar of wat dan ook te praten", klonk het.

Lees ook: Derksen heeft geen medelijden met Oranjespeler: 'Dat wordt gedramatiseerd'

Met alle kritiek die Depay de afgelopen weken heeft gekregen, kan hij steeds beter omgaan, zo vertelde hij ook. Onder anderen Valentijn Driessen pleitte voor een reservebeurt van de aanvaller. “Ik ben wel het een en ander gewend”, repliceerde Depay. “Ik denk dat het makkelijk is als een persoon zelfkritisch is en dat hij dat dan ook kan verwachten van anderen. Dan kun je dat jezelf inbeelden en dan blijf je altijd bij je eigen standpunt. Wat je zelf van de wedstrijd vond en wij analyseren de wedstrijd natuurlijk ook, wat we beter kunnen doen. Ik speel al tien jaar voor het Nederlands elftal, dus ik ben wel het een en ander gewend.”

Artikel gaat verder onder de poll.

Moet Oranje met Memphis Depay als nummer 10 gaan spelen?

31.9%

6.9%

5.2%

55.9%

1296 stemmen

Ondanks zijn mindere spel in de eerste groepsfase van het Europees kampioenschap blijft bondscoach Ronald Koeman achter zijn aanvaller staan. “Dat wordt gewaardeerd”, aldus de aanvalsleider, die zelf wel tevreden is over zijn prestaties. “Ik denk dat als ik in de eerste helft tegen Polen een goal maak, dan speel ik ook gewoon een goede wedstrijd. Het moet natuurlijk beter, maar over de laatste wedstrijd was ik tevreden.”