Veerman voerde onorthodoxe maatregel in en kreeg harde uitspraak van Driessen niet mee

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 jul. 2024, 21:03
03 jul. 2024, 06:49
Joey Veerman, Nederland - Roemenië, Oranje
© NOS - Joey Veerman reageert op zijn zwakke optreden tegen Oostenrijk

Joey Veerman kreeg bakken met kritiek na zijn optreden tegen Oostenrijk (2-3 verlies), maar kreeg van Ronald Koeman tegen Roemenië (0-3 winst) weer speelminuten. De middenvelder van het Nederlands elftal, die in het EK-duel met Oostenrijk na een halfuur werd gewisseld, vertelde na afloop bij de NOS over roerige week.

Veerman werd in het EK-duel met Oostenrijk in 35ste minuut gewisseld en sprak een week niet met de media. Tegen Roemenië zat hij zoals verwacht op de bank, maar mocht hij invallen en dat deed de middenvelder prima. "Je wil natuurlijk altijd spelen, maar het zou een beetje naïef zijn om te verwachten dat ik nu in de basis zou starten", zei de middenvelder in gesprek met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg.

Artikel gaat verder onder video

Joey Veerman reageert op zwakke optreden tegen Oostenrijk

"Het was de vraag of ik mocht invallen, maar ik ben heel blij dat ik 25 minuten mocht invallen", vervolgde Veerman. "Dan ben je op zoek naar vastigheden, naar simpele dingen, ik denk dat ik dat gedaan heb. "Bijna scoorde hij nog, maar koud in het veld schoot hij uit kansrijke positie voorlangs. "Die kans had er wel in gemogen. Ik heb hem één keer zo gemaakt, bij Feyenoord-uit met sc Heerenveen. Er moet iets meer curve aan. Het scheelt niet veel."

Lees ook: Koeman vond niet Gakpo of Malen de allerbeste van Oranje

Na zijn vroege wissel tegen Oostenrijk kreeg Veerman veel kritiek en Valentijn Driessen van De Telegraaf sprak zelfs over het mogelijke 'einde van Veermans interlandcarrière'. De middenvelder kreeg daar zelf echter niks van mee. "Normaal gesproken zie ik van alles uit de media voorbijkomen, maar ik heb na die dag gewoon tegen mezelf gezegd: ‘ik schakel gewoon mijn internet uit’. Dat kan niet volledig, want sommige dingen hoor je alsnog wel, maar het grootste deel heb ik echt niet gelezen. Ik denk dat dat me ook echt goed gedaan heeft, als ik het zo hoor", verwijst hij naar de quotes van Driessen, die door Stekelenburg werden herhaald.

Lees ook: Van der Vaart komt met énige minpuntje van 'Oranje-ster' Cody Gakpo

Een verklaring voor zijn zwakke optreden tegen Oostenrijk had Veerman niet. "Ik snap dat jullie de vragen stellen daarover, maar ik heb daar na de familiedag een streep onder gezet. Ik heb er niet zoveel meer aan om erop terug te blikken. Het was gewoon geen leuke dag” reageerde de middenvelder. Koeman gunde hem tegen Roemenië dus een invalbeurt, wat erg goed was voor het zelfvertrouwen van zijn international. „Je weet dat Joey in de put heeft gezeten, dan probeer je hem er op deze manier uit te halen. En het was geen kort invalbeurtje, maar twintig minuten bij een 1-0 voorsprong. Mooi dat het voor hem op deze manier kon”, aldus de bondscoach.