Van der Vaart komt met énige minpuntje van 'Oranje-ster' Cody Gakpo

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 jul. 2024, 20:28
02 jul. 2024, 22:40
Rafael van der Vaart, oud-voetballer en analist bij de NOS
© NOS - Rafael van der Vaart, oud-voetballer en analist bij de NOS

Rafael van der Vaart was dinsdagavond na de zege van het Nederlands elftal op Roemenië (0-3) lovend over Cody Gakpo, maar noemt één minpunt van de ‘Oranje-ster’. De aanvaller was de grote man aan de zijde van Nederland en brak in de eerste helft de ban en gaf na rust de assist op Donyell Malen bij de 0-2.

Pierre van Hooijdonk was onder de indruk van de linkervleugelaanvaller van Liverpool. “Hij is écht ónze ster. Van dit elftal is híj de ster. Dat was hij al op het WK in Qatar, maar nu ook. In alle facetten van het profvoetbal is hij een voorbeeld voor iedereen. Zijn ontwikkeling bij PSV, de transfer naar Liverpool, en nu bij het Nederlands elftal: hij is onze ster”, bejubelde de analist in de nabeschouwing van NOS.

Artikel gaat verder onder video

Cody Gakpo was de uitblinker tegen Roemenië

“Een back ‘schijt in z’n broek’ als Gakpo op hem afkomt. Weinig spelers op de wereld kunnen dat”, vulde Van der Vaart aan. Daarna had de voormalig internationaal wel nog een verbeteringspunt voor de aanvaller “Mijn enige puntje van kritiek is dat hij af en toe naar links of rechts moet kijken…”, aldus Van der Vaart.

Lees ook: Oranje op rapport: véél ruime voldoendes op één speler na

Gakpo was na afloop zelf erg positief over de wedstrijd. “We speelden goed voetbal met vlagen. Dat we het als team doen is de basis. We moesten reageren na de nederlaag tegen Oostenrijk en dat hebben we gedaan. Nu op naar Berlijn. Wie het wordt, maakt ons niet uit”, zei de aanvaller bij de NOS. Hij was ook blij met zijn eigen spel. “Het is altijd fijn als we de wedstrijd op deze manier kunnen openbreken. Daarna bleef het heel lang 1-0 en misschien leek het vanaf de tribune of thuis wel alsof de 1-1 nog zou kunnen gaan vallen. Maar op het veld voelde het helemaal niet zo.”