Feyenoord maakt bekend hoelang Bijlow afwezig is

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 feb. 2024, 18:23
06 feb. 2024, 18:23
© IMAGO

Justin Bijlow is acht weken uitgeschakeld met een kuitblessure, zo meldt Feyenoord dinsdagavond via de officiële kanalen. De 25-jarige doelman van het Nederlands elftal viel geblesseerd uit tijdens het uitduel in de Eredivisie met AZ (0-1 winst) en is naar alle waarschijnlijkheid tot begin april uit de roulatie.

Bijlow moet zodoende de komende interlandperiode laten schieten. Bondscoach Ronald Koeman zal binnen enkele weken de voorselectie van Oranje voor de oefeninterlands tegen Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart) bekendmaken.

Bijlow moet interlands Oranje laten schieten

Bijlow wordt achtervolgd door blessureleed. Sinds zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord heeft hij ongeveer de helft van alle duels moeten overslaan. “We hebben een keeper die niet 34 competitieduels per seizoen speelt”, zei trainer Arne Slot zondag. “Hopelijk komt daar snel verandering in. Maar daar hebben we wel rekening mee gehouden. We hebben met Timon Wellenreuther een heel goede tweede doelman aangetrokken.”

Bijlow barstte zondag in tranen uit toen hij naar de kant moest. “Maar hij heeft een geweldige mentaliteit”, zei Slot. "Hij gaat nu niet drie weken in een hoekje zitten treuren.” Bijlow maakte in september 2021 tegen Turkije (6-1 winst) zijn debuut in Oranje onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal. Mede door blessureleed is de teller sindsdien op acht A-interlands blijven steken.

Lees ook: Deze Oranje-verdediger is de snelste speler van de Premier League

Bijlow was vorig jaar zomer tijdens de Final Four van de Nations League nog de eerste doelman van het Nederlands elftal. Blessureleed zorgde ervoor dat hij in de interlandperiodes van september en oktober verstek moest laten gaan. De keuze van Koeman viel vervolgens eerst op Mark Flekken en daarna Bart Verbruggen. In november werd Bijlow weer bij de selectie van Oranje gehaald, maar Verbruggen bleef eerste doelman.