Boulahrouz noemt Oranje-speler als EK-verrassing: ‘Hij wordt een geweldenaar’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
12 jun. 2024, 10:30
12 jun. 2024, 10:35
Nederlands elftal, Oranje, Nederland - IJsland
© IMAGO - Teamfoto Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interland met IJsland

Khalid Boulahrouz heeft hoge verwachtingen van Brian Brobbey. De Ajax-spits kan volgens de 35-voudig international, die in 2016 een punt achter zijn carrière zette, weleens de meest verrassende speler in de EK-selectie van het Nederlands elftal worden.

Volgens Boulahrouz kunnen er meerdere spelers uit de selectie van Ronald Koeman verrassen tijdens het EK in Duitsland, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International. “Ik heb met Tijjani Reijnders gewerkt bij AZ, dus ik weet wat hij in huis heeft en hoe belangrijk hij kan zijn”, aldus de voormalig centrale verdediger. De grootste verrassing kan volgens hem echter Brobbey worden.

Artikel gaat verder onder video

Khalid Boulahrouz verwacht veel van Brian Brobbey in Oranje

Boulahrouz zag Brobbey het afgelopen halfjaar flinke stappen bij maken bij Ajax. "Hij is de laatste zes maanden enorm vooruitgegaan in zijn ontwikkeling, dat zie je echt heel duidelijk. Waar hij eerst nog heel veel kansen miste op een manier die niet echt bij een Ajax-spits past, heeft hij steeds zachtere voetjes gekregen. Hij heeft een betere balbehandeling en maakt goede technische goals. Daarbij is hij natuurlijk enorm krachtig en ook vrij snel", aldus de voormalig international.

Lees ook: Buitenland staat na maandagavond stil bij 'de Poldermannen van Oranje'

Boulahrouz is fan van Brobbey en vindt dat hij een ‘enorme wilskracht’ heeft. Daarnaast stipt de oud-verdediger aan dat de spits continue de verdediging bezighoudt. Op één aspect moet de aanvaller wel nog stappen zetten, vindt Boulahrouz. “Als hij ook het koppen nog gaat verbeteren, wordt hij echt een geweldenaar, dan heeft hij eigenlijk alles om een fantastische carrière te gaan maken. Natuurlijk moet hij ook nog veel leren, maar zijn attitude bevalt me wel. Ik hoop dat hij dit EK al het verschil kan maken.”

Lees ook: Oranje negeert RTL Boulevard massaal en wordt live op televisie aangepakt

Tot dusver speelde Brobbey twee interlands voor Oranje, waarin hij nog niet tot scoren kwam. Bij Ajax was de spits afgelopen seizoen wel op dreef. In 43 officiële wedstrijden kwam hij 22 keer tot scoren. Daarnaast gaf hij twaalf assists.