Klaassen: 'Niet heel Nederland staat erachter'

Max Max
12 jun. 2021, 15:56
13 jun. 2021, 17:39
© IMAGO

Oranje-speler Davy Klaassen bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de wedstrijden van het EK. De middenvelder zal waarschijnlijk geen basisplaats hebben in het 1-5-3-2 systeem van bondscoach Frank de Boer. Hij staat echter wel achter het systeem, in tegenstelling tot veel mensen in het land.

"Niet heel Nederland staat er achter, maar wij wel hoor", zegt Klaassen, die bij Ajax afgelopen seizoen met name als aanvallende middenvelder speelde. "Voor een aanvallende middenvelder is er ook geen megagroot verschil. Het is alleen zo dat je twee aanvallers voor je hebt staan waar dat er normaal drie zijn. Maar ja, de backs staan dan weer heel hoog op het veld, dus het maakt niet veel verschil."

Hij kijkt uit naar het EK dat voor Oranje morgen begint tegen Oekraïne: "Het EK is wel mooi. De openingswedstrijd gaan we met z’n allen kijken. Als klein jongetje volgde je de toernooien en hoopte je dat Oranje heel ver zou gaan komen. Dat is nu niet anders, natuurlijk. Alleen nu maak je onderdeel uit van de ploeg en heb je er iets meer invloed op."

Klaassen is zich bewust van zijn rol, maar wil voor het maximale gaan: "Ik denk dat iedereen het toernooi ingaat om te willen spelen. Ik denk dat er niemand bij is die denkt: ik ga even lekker een vakantie pakken hier. Uiteindelijk moet je het zelf laten zien en bepaalt de trainer wie hij opstelt. Het enige dat ik zelf in de hand heb, is om zo goed mogelijk te trainen. Laten we eerst de opstelling maar eens afwachten."

Lees meer over:

WK 2022 Davy Klaassen