Koeman getipt over ‘écht heel goede’ speler van Go Ahead Eagles

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 nov. 2023, 18:09
26 jan. 2024, 09:15
© IMAGO

Jeffrey de Lange kan op termijn in aanmerking komen voor het Nederlands elftal, zo denkt Stef de Bont. De journalist van Voetbal International adviseert bondscoach Ronald Koeman en diens technische staf om de verrichtingen van de 25-jarige doelman van Go Ahead Eagles nauwlettend in de gaten te houden. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat een speler van de Deventer club met Oranje in verband wordt gebracht.

Ruim anderhalf jaar geleden was menig fan van Go Ahead van mening dat Andries Noppert in het tenue van Nederland thuishoorde. Na zijn transfer naar SC Heerenveen groeide de 29-jarige doelman ook daadwerkelijk uit tot Oranje-international. “Dat was ontzettend ludiek, maar vond ik wel heel erg leuk”, zegt De Bont. “Een half jaar later ging hij mee naar het WK in Qatar. Een naam die je nu in de gaten moet houden, is die van De Lange.”

Jeffrey de Lange in Oranje?

“Ik hoorde laatst dat de keeper van Excelsior (Stijn van Gassel, red.) een beetje richting het Nederlands elftal werd geduwd, maar let op De Lange. Dat is een jonge en talentvolle doelman. Hij heeft het vorig jaar fantastisch gedaan bij Go Ahead tijdens zijn eerste seizoen”, benadrukt De Bont. De Lange genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en belandde via FC Twente in de zomer van 2022 in De Adelaarshorst.

De Lange keepte tijdens zijn debuutseizoen alle 34 Eredivisie-wedstrijden, incasseerde 56 tegengoals en hield de nul in 8 optredens. Mede dankzij enkele puike optredens van de doelman staat Go Ahead momenteel vijfde in de Eredivisie. De Lange moest pas zestien tegengoals in de eerste elf competitieduels incasseren en hield viermaal de nul.

“Ik durf te zeggen dat De Lange grote stappen gaat maken. Ik zeg niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen, maar ik vind wel dat als je voor de komende jaren kijkt naar keepers voor Oranje, hij wel iemand is om op het lijstje bij te schrijven. De Lange is écht heel goed en wordt alleen maar beter”, aldus de journalist.