Koeman hint op Verbruggen als keeper tegen Frankrijk: 'Jullie zijn slim genoeg'

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
12 okt. 2023, 15:23
26 jan. 2024, 09:15
© ProShots

Ronald Koeman wil nog niet verklappen wie er vrijdag onder de lat staat bij het Nederlands elftal in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Toch was de reactie van de bondscoach donderdag veelzeggend. Alles wijst erop dat de 21-jarige Bart Verbruggen zijn debuut gaat maken.

In de vorige interlandperiode maakte Koeman geen geheim van zijn keuze en bevestigde hij dat Mark Flekken ging starten. "Dat ga ik nu niet doen", vertelde Koeman op de persconferentie. "Ik wil het lekker zo laten. Volgens mij zijn jullie ook slim genoeg om het te weten. Of het dan de naam is die het meest wordt genoemd in de media? "Volgens mij wel", reageerde Koeman, die vervolgens niets meer zei.

Koeman leek daarmee alsnog te verklappen dat Verbruggen zijn debuut gaat maken. Sparta Rotterdam-keeper Nick Olij, die voor het eerst bij de selectie zit, en sc Heerenveen-doelman Andries Noppert nemen in dat geval op de bank plaats. Laatstgenoemde was aanvankelijk gepasseerd, maar mocht zich na de afmelding van Flekken alsnog melden.

Als Verbruggen vrijdag tegen Frankrijk daadwerkelijk debuteert, wordt hij de jongste doelman in het Nederlands elftal in 56 jaar. Verbruggen is vrijdag met 21 jaar en 56 dagen oud. Jan van Beveren was in november 1967 tegen de Sovjet-Unie (3-1-winst) 19 jaar en 269 dagen oud.