Koeman kiest voor broer Erwin als assistent

Max Max
20 mei 2022, 09:25
20 mei 2022, 09:25
© IMAGO

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman, die na het WK in Qatar het stokje overneemt van de huidige bondscoach Louis van Gaal, kiest voor broer Erwin als assistent. Dat maakte de KNVB bekend. Hij werkte in Engeland al eerder samen met zijn broer.

Naast Erwin Koeman zal ook Patrick Lodewijks als keeperstrainer actief betrokken worden bij de selectie van Oranje. Ronald Koeman werkte ook met hem al eerder samen.

Koeman vertelt daarover: "We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen", zegt Koeman, die eerder ook al tussen 2018 en 2020 ook al bondscoach was. "Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt."

Hij vervolgt: "De 3,5 jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal."