Blessure Nathan Aké valt mee en verdediger is op tijd fit voor EK

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 mei 2024, 10:21
© IMAGO

Bondscoach Ronald Koeman hoeft zich geen zorgen te maken over de fitheid van Nathan Aké. De verdediger van Manchester City raakte vorige week geblesseerd in de Premier League-wedstrijd tegen Fulham (0-4 winst). Hoewel hij zich nog niet honderd procent fit voelde, kon hij zondag in de kampioenswedstrijd tegen West Ham United (3-1 winst) wel weer invallen.

Aké liep tegen Fulham een scheurtje in zijn teen op. "Die blessure was niet prettig en is nog steeds niet prettig", vertelde de verdediger na afloop van de zege op de Londenaren tegen Viaplay. "Maar het is wel iets waar je doorheen kan." Zaterdag speelt de ploeg van Josep Guardiola de FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester United. "Of ik dan weer in de basis sta? Ik hoop het, we gaan het zien", blikte Aké vooruit.

Nathan Aké is op tijd fit voor het EK

Over het EK maakt Aké zich totaal geen zorgen. Een mogelijke deelname aan het toernooi in Duitsland komt volgens de verdediger niet in gevaar. "Voor het Nederlands elftal ben ik gewoon fit, dus dat is helemaal goed." Naast Aké heeft Koeman ook de verdedigers Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Internazionale) opgenomen in zijn voorselectie.

Lees ook: Stekelenburg noemt twee spelers die EK-selectie van Oranje niet halen

Het EK begint voor Oranje op 16 juni met een groepswedstrijd tegen Polen. Daarna staan twee pouleduels tegen Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni) op het programma. Voor de start van het toernooi oefent het Nederlands elftal nog tegen Canada (6 juni) en IJsland (10 juni).