Stekelenburg weet welke spelers nog afvallen bij Oranje

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
20 mei 2024, 09:28
20 mei 2024, 10:02
© IMAGO

Jeroen Stekelenburg denkt van twee spelers uit de voorselectie van hetNederlands elftal zeker te weten dat ze nog afvallen. Nick Olij en Marten de Roon gaan volgens hem niet naar het EK, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal op de NOS. Over de andere afvallers is de journalist minder zeker, hoewel hij wel enkele namen noemt.

Ronald Koeman presenteerde donderdag zijn voorselectie voor het EK. In totaal staan er 30 namen op de lijst, terwijl er slechts 26 spelers mee mogen naar Duitsland. Stekelenburg verwacht dat de bondscoach doelmannen Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) boven Sparta Rotterdam-keeper Olij verkiest. Op het middenveld verwacht hij geen De Roon. Het mogelijke afvallen van de controleur van Atalanta heeft te maken met een blessure die hij opliep in de finale van de Coppa Italia tegen Juventus (0-1 verlies).

Welke spelers gaan met Oranje mee naar het EK?

Stekelenburg denkt dat er mogelijk nóg twee middenvelders afvallen. "Dat is waarschijnlijk één van Quinten Timber (Feyenoord, red.), Ryan Gravenberch (Liverpool, red.) en Georgino Wijnaldum (Al-Ettifaq, red.)", aldus de journalist. Verder zijn Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten en Joey Veerman (beiden PSV) opgenomen in het voorlopige keurkorps van Oranje.

Lees ook: Deze spelers uit de EK-selectie van Oranje uit 2021 zien we niet terug in 2024

Koeman heeft voorlopig zes aanvallers in zijn voorselectie opgenomen. Stekelenburg denkt dat de bondscoach ze allemaal meeneemt. "Dat zie je altijd op eindtoernooien", aldus de journalist. "Dat aanvallers altijd ergens wel gebruikt worden." Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Memphis Depay (Atlético Madrid), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim) behoren tot de voorlopige voorselectie.