Koeman looft Blind: 'Dít is waarom hij nog bij Oranje zit'

Jeen Grievink Jeen Grievink
14 nov. 2023, 16:02
26 jan. 2024, 09:14
© IMAGO

Daley Blind is inmiddels 33 jaar, maar van slijtage lijkt nog geen sprake. De verdediger gaat met zijn ploeg Girona FC aan kop in La Liga en maakt daarnaast ook nog onderdeel uit van het Nederlands elftal. Tijdens de persconferentie liet bondscoach Ronald Koeman weten waarom Blind er nog steeds bij zit.

Blind beleeft zijn tweede jeugd bij Girona, de ploeg waarmee hij koploper is in de Spaanse competitie. Hij tekende afgelopen zomer een contract bij het Catalaanse team, nadat hij een half jaar het shirt van Bayern München had gedragen. Bij Girona begon Blind ijzersterk aan het seizoen. De linksback veroverde al snel een basisplaats en zag hoe zijn ploeg alle verwachtingen wist te overtreffen. Met 34 punten uit 13 wedstrijden staat Girona boven grootmachten als Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid. En precies dit is waarom Koeman de 33-jarige verdediger nog steeds selecteert voor het Nederlands elftal.

Koeman looft prestaties Blind in Spanje

Op de persconferentie voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar, liet Koeman weten dat hij onder de indruk is van hetgeen Blind in Spanje laat zien bij zijn club. "Hij houdt zich simpel staande in La Liga. Dat zegt wat over de kwaliteit van de speler, de slimheid en de ervaring. Daarom zit hij nog steeds bij het Nederlands elftal", aldus de bondscoach.

Basisplaats voor Blind?

De kans bestaat dat Koeman een basisplaats inruimt voor Blind, want door de afwezigheid van Micky van de Ven, Sven Botman, Matthijs de Ligt en Nathan Aké is de spoeling achterin erg dun. Oranje speelt op 18 november in de Johan Cruijff Arena tegen Ierland. Drie dagen later, op 21 november, staat het uitduel met Gibraltar op het programma.